Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αναθεωρημένη εκδοχή.... O Τζαν Γιαμάν ΔΕΝ έκανε άσεμνη χειρονομία στη Ακρόπολη

Η Αρχική ανάρτηση του stoxos.gr για το επίμαχο φωτογραφικό πλάνο ήταν: Η φωτογραφία τοῦ Τούρκου εἶναι σκηνοθετημένη 100% καὶ ὄχι αὐθό...



Η Αρχική ανάρτηση του stoxos.gr για το επίμαχο φωτογραφικό πλάνο ήταν: Η φωτογραφία τοῦ Τούρκου εἶναι σκηνοθετημένη 100% καὶ ὄχι αὐθόρμητη, ἕνα καρὲ τὸ ὁποῖο τραβήχτηκε τὴν ὥρα τῆς κίνησης τοῦ χεριοῦ. Προσέξτε πόσο καλὰ ἔχει νετάρει ὁ φακὸς σὲ ἐκεῖνον, πόσο φλοὺ φαίνεται τὸ περιβάλλον γύρω καὶ πόσο ἔξυπνα καδραρισμένη ἡ ἑλληνικὴ σημαία πίσω. Ὅταν τραβᾶς φωτὸ μὲ τὸ κύριο θέμα σου σὲ κίνηση ΔΕΝ ὑπάρχουν αὐτὰ τὰ χαρακτηριστικά. Ἐπίσης, γιὰ τὴν δικαιολογία ὅτι ἔτσι φτιάχνει τὰ γυαλιὰ του: Ἐπιχειρήματα καὶ δικαιολογίες γιὰ νήπια.... Τὸ κωλοδάχτυλο, δηλαδὴ, ἀρχίζει καὶ τὸ ὀρθώνει ἀπὸ τὸ ὕψος τοῦ στέρνου γιὰ νὰ φτάσει στὰ γυαλιὰ του. Παναγιώτης Λιάκος
ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΧΗ:

Σάλος έχει ξεσπάσει με τη φωτογραφία του ηθοποιού Τζαν Γιαμάν στην οποία φαίνεται να κάνει μια άσεμνη χειρονομία με φόντο την ελληνική σημαία στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Όμως δεν είναι έτσι όπως το παρουσιάζουν στα social media και σε διάφορες ιστοσελίδες και blogs.

Στην επίμαχη φωτογραφία, και με μια ματιά φαίνεται πραγματικά ότι ο γνωστός ηθοποιός κάνει άσεμνη χειρονομία σηκώνοντας το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του χεριού.

Ο ίδιος απάντησε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ ότι δεν ήταν κάποια εσκεμμένη κίνηση, αλλά ο φακός τον απαθανάτισε τη στιγμή που σήκωνε το μεσαίο του δάχτυλο για να διορθώσει τα γυαλιά ηλίου που φορούσε. Χαρακτηριστικά είπε: «Έχουν τρελαθεί όσοι νομίζουν ότι έκανα κάποια κακή κίνηση!»

 Όμως λέει την αλήθεια ή πρόκειται για κάποια δικαιολογία;

Όντως ο ηθοποιός συνηθίζει να διορθώνει τα γυαλιά του, κάποιες φορές χρησιμοποιώντας το μεσαίο δάχτυλο, και άλλες χρησιμοποιώντας δύο δάχτυλα (δείκτη και μέσο). Την κίνηση αυτή κάνει πολύ συχνά, ακόμη και στα σίριαλ που παίζει.


Τα ΕLLINIKAHOAXES Επικοινώνησαν με τους φωτογράφους Πέτρο Χόντο και Παναγιώτη Κουφαλέξη που ήταν παρόντες στην επίμαχη φωτογράφιση για να μας εξηγήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Και οι δύο μας απάντησαν ότι πράγματι δεν έκανε κάποια άσεμνη χειρονομία, αλλά ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε τη στιγμή που σηκώνει το χέρι του για να ανεβάσει τα γυαλιά του.

Επιπλέον, επικοινωνήσαμε και με τον φωτογράφο Προκόπη Οικονομόπουλο που τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία και μας επιβεβαίωσε τα όσα δήλωσε ο ηθοποιός. Ότι δηλαδή η φωτογραφία λήφθηκε τη στιγμή που σήκωνε το χέρι του για να φτιάξει τα γυαλιά του. Αυτό αποδεικνύεται και από το επόμενο καρέ που μας παραχώρησε ο φωτογράφος, στο οποίο φαίνεται καθαρά η συνέχεια της κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: Τα HELLINIKAHOAXES πήραν θέση: O Τζαν Γιαμάν ΔΕΝ έκανε άσεμνη χειρονομία στη Ακρόπολη