Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΈΟΙ Xάρτες- ΣΟΚ: Εξαφανίζει την Κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία – Προκλητικός χωρίς όρια ο Ερντογάν

Xάρτες-σοκ βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η Α. Μεσόγειος έχει μπει στο στόχαστρο του Ρ. Τ. Ερντογάν λόγω φυσικού αερίου και πετρελαίου...


Xάρτες-σοκ βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η Α. Μεσόγειος έχει μπει στο στόχαστρο του Ρ. Τ. Ερντογάν λόγω φυσικού αερίου και πετρελαίου και είναι διατεθειμένος να φθάσει το παιχνίδι στα άκρα.




Τα τελευταία χρόνια ειδικά, προσπαθεί κυρίως μέσω της Λιβύης, να μπει σφήνα στην ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο. Γι’αυτό και ενισχύει τους ισλαμιστές κατά του Χαφτάρ.

Ξέρει λοιπόν, πως εάν κερδίσει την μάχη εκεί, θα ελέγχει ένα μεγάλο μέρος της περιοχής.

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Σύμφωνα με το τουρκικό σχέδιο ανακατανομής της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, η Άγκυρα παίρνει για τον εαυτό της το 41% της θαλάσσιας περιοχής, παραχωρεί 25% στις γειτονικές χώρες –Αίγυπτο, Ισραήλ, Λίβανο–, ενώ αφήνει στους Ελληνοκύπριους τα υφιστάμενα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας στον νότο, που αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό μόλις της τάξης του 6%.

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει, χωρίς αναστολές, την υλοποίηση του οράματός του για μια μεγάλη Τουρκία, οθωμανικού και αυτοκρατορικού χαρακτήρα, με τη δημιουργία μιας θηριώδους πολεμικής μηχανής, που θα θέτει την Κύπρο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, κάτω από τον έλεγχο της Άγκυρας.