Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

The Τimes : «Ο Ερντογάν σχεδιάζει να επιτεθεί στους συμμάχους των ΗΠΑ»

Η εφημερίδα Τhe Τimes γράφει πως η Άγκυρα επιδιώκει να απομακρύνει από τα νότια σύνορα της τις ένοπλες κουρδικές ομάδες, έστω και αν ...



Η εφημερίδα Τhe Τimes γράφει πως η Άγκυρα επιδιώκει να απομακρύνει από τα νότια σύνορα της τις ένοπλες κουρδικές ομάδες, έστω και αν αυτές στηρίζονται από την Ουάσινγκτον και ότι οι ΗΠΑ που δεν επιθυμούν την έναρξη μιας ένοπλης σύγκρουσης προσπάθησαν να αναβάλουν την επίθεση της Τουρκίας με μία συμφωνία για μία “ασφαλή περιοχή” που θα μπορεί να ελέγχει.
…….



Η εφημερίδα γράφει πως οι ΗΠΑ που παλιότερα ενίσχυαν με χρήματα και όπλα τον Eλεύθερο Συριακό Στρατό (OSO), αυτή τη στιγμή στηρίζουν μόνο τις Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις (DSG), που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη νίκη κατά της ISIS.

Στο κείμενο αναφέρεται πως η Τουρκία θεωρεί τις DSG ως μία τρομοκρατική οργάνωση και στηρίζει μόνο τον OSO, δηλώνοντας πως οι DSG είναι μία επέκταση του ΠΚΚ στην Συρία, το οποίο συνιστά απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας και συγκαταλέγεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε ΕΕ.

Σύμφωνα με το κείμενο ο πρόεδρος της τουρκικής Δημοκρατίας Ερντογάν την περασμένη Κυριακή θα πραγματοποιούσε στρατιωτική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία, για να απομακρύνει από τα νότια σύνορα της Τουρκίας της DSG, με προοπτική να αφήσει την περιοχή που θα απελευθέρωνε στον έλεγχό του OSO. Στο κείμενο αναφέρεται πως αυτό αποτελούσε ένα σημαντικό πρόβλημα, διότι στην περιοχή υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και θα μπορούσαν να έρθουν αντιμέτωποι οι δύο σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και έτσι μετά από μία έντονη διπλωματική διαδικασία η Άγκυρα προς το παρόν καθυστέρησε την σχεδιασμένη της επίθεση αλλά αυτό όπως αναφέρει το κείμενο, δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Η αγγλική εφημερίδα με αναφορά σε διπλωματικές πηγές, γράφει πως ο Ερντογάν θεωρεί τις DSG, ως μία απειλή ασφαλείας η οποία πρέπει να εξαφανιστεί και το μόνο που τον σταμάτησε ήταν ότι δεν θέλει να εισέλθει σε πόλεμο με τις ΗΠΑ. Στο κείμενο αναφέρεται πως η Ουάσινγκτον που θέλει να συνεχίσει τον διάλογο σύμφωνοι στην ασφαλή περιοχή βάθους μερικών χιλιομέτρων, ενώ η Τουρκία επιθυμεί μία πολύ πιο ευρεία περιοχή με πόλεις στις οποίες μένουν μαχητές με έντονα αντιτουρκικά αισθήματα.

…………

https://tr.sputniknews.com