Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μουσουλμανική Τρέλα! Τούρκοι «βάφτισαν» S-400 το βόδι που θα θυσιάσουν στον Αλλάχ…

Έμπνευση από το σύστημα αεράμυνας S-400 άντλησαν κτηνοτρόφοι στην Τουρκία, προκειμένου να «βαφτίσουν» ένα βόδι και ενώ βρίσκονται σε εξέ...


Έμπνευση από το σύστημα αεράμυνας S-400 άντλησαν κτηνοτρόφοι στην Τουρκία, προκειμένου να «βαφτίσουν» ένα βόδι και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες στη χώρα για την εορτή του Ιντ αλ-αντχά, γνωστή και «Φεστιβάλ της Θυσίας». Την παραμονή του Ιντ αλ-Αντχά μικρά και μεγάλα βοοειδή μεταφέρονται από χωριά και αγροκτήματα σε πόλεις της Τουρκίας.




Τα αδέρφια Σεϊφί και Ιμπραΐμ Κεϊβάν, που εκτρέφουν ζώα στην επαρχία Τσορούμ της βόρειας Τουρκίας, έθεσαν προς πώληση ένα βόδι βάρους 1,5 τόνων, με την ονομασία S-400. Σύμφωνα με τον Ιμπραΐμ Κεϊβάν, τα δύο αδέρφια κάθε χρόνο εκτρέφουν βοοειδή για το «Φεστιβάλ της Θυσίας». Σε ό,τι αφορά την ονομασία αυτού του βοδιού, είπαν πως του χάρισαν το παρατσούκλι S-400 λόγω του «γενναίου και αδάμαστου πνεύματός του».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, ο ταύρος έχει ηλικία τριών ετών, με τα δύο αδέρφια να το φροντίζουν σαν παιδί. «Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν αποφασισμένος, δεν υποχώρησε στην αμερικανική πίεση και έφερε τους S-400 στην Τουρκία. Ο ταύρος μας έχει άκαμπτο χαρακτήρα, είναι πολύ γενναίος και δεν φοβάται κανέναν, γι ‘αυτό τον αποκαλούμε S-400», συνέχισε ο ίδιος, δηλώνοντας περήφανος που μεγάλωσε ένα ζώο σαν και αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βόδι πωλήθηκε αντί 3.000 δολαρίων σε τοπικό αξιωματούχο.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση S-400 στην Τουρκία στα τέλη του 2018. Ένα χρόνο αργότερα, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία την πώληση πυραύλων Patriot αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η Άγκυρα δεν την έχει αποδεχθεί, λέγοντας ότι οι όροι της δεν είναι τόσο καλοί όσο εκείνοι που πρότεινε η Ρωσία για τους S-400.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του NATO έχουν ισχυριστεί επανειλημμένα ότι το σύστημα S-400 δεν είναι συμβατό με τα πρότυπα αεράμυνας της συμμαχίας και υποστήριξαν ότι η παρουσία του συστήματος στην Τουρκία θα μπορούσε να επιτρέψει στη Ρωσία να συλλέξει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα F-35 και άλλα συστήματα του ΝΑΤΟ.

Στα μέσα Ιουλίου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 καθιστά αδύνατη την παραμονή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ενώ η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Έλεν Λορντ σημείωσε ότι το Πεντάγωνο εργάζεται ήδη για να περιορίσει την εμπλοκή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στις αρχές της εβδομάδας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως τα ρωσικά συστήματα S-400 θα βλάψουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 ή το ΝΑΤΟ.






ΠΗΓΗ: SPUTNIK