Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Α ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ... Προϊόν photoshop η φωτογραφία με τη μητέρα μαϊμού που κλαίει στον Αμαζόνιο

Προϊόν photoshop είναι η φωτογραφία μιας μητέρας – μαϊμούς να θρηνεί για το μικρό της ενώ πίσω της μαίνονται οι φλόγες, στο Αμαζόνιο. ...


Προϊόν photoshop είναι η φωτογραφία μιας μητέρας – μαϊμούς να θρηνεί για το μικρό της ενώ πίσω της μαίνονται οι φλόγες, στο Αμαζόνιο.




Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει κάνει τον γύρο του κόσμου αλλά όπως αναφέρει η Le Monde δεν είναι αληθινή. Η σπαρακτική φωτογραφία τραβήχτηκε το 2017 από τον φωτογράφο Avinash Lodhi στην πόλη Jabalpur της Ινδίας, ο οποίος απαθανάτιζε μία ομάδα μαϊμούδων.

Από εκεί και πέρα δυστυχώς δεν είναι ψέμματα η τραγωδία που εκτυλίσσεται στον Αμαζόνιο.

Στις τρεις το μεσημέρι ο ουρανός σκοτεινιάζει στο Σάο Πάολο στη Βραζιλία, με τη στάχτη, τα καιόμενα υλικά, ένα κύμα ζέστης και ένα «σύννεφο» έντονης μυρωδιάς καμένου ξύλου να πνίγουν ολόκληρη την πόλη. Οι πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και τρεις εβδομάδες στο δάσος του Αμαζονίου προκαλούν τρόμο, με την οικολογική καταστροφή στον μεγαλύτερο πνεύμονα της Γης να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Οι ντόπιοι μιλούν για εικόνες «Αποκάλυψης», καθώς η μέρα γίνεται νύχτα, την ώρα που οι φωτιές καίνε ανεξέλεγκτα, καταστρέφοντας τη ζωτική πηγή οξυγόνου.