Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμερικανίδα παρουσιάστρια είπε on air ότι ο μαύρος συνάδελφός της μοιάζει με... γορίλα!

Μετά την κατακραυγή, του ζήτησε συγγνώμη κλαίγοντας - Δείτε το βίντεο Μια λευκή τηλεπαρουσιάστρια ενός τοπικού καναλιού της Οκλαχόμα πρ...


Μετά την κατακραυγή, του ζήτησε συγγνώμη κλαίγοντας - Δείτε το βίντεο
Μια λευκή τηλεπαρουσιάστρια ενός τοπικού καναλιού της Οκλαχόμα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media όταν, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής της, συνέκρινε τον Αφροαμερικανό συνάδελφό της on air με γορίλα!




H Alex Housden, του KOCO-TV, ολοκλήρωσε την παρουσίαση ενός κλιπ για έναν γορίλα στον Ζωολογικό Κήπο της Οκλαχόμα λέγοντας στον συμπαρουσιαστή της, Jason Hackett, ότι ο πρωταγωνιστής του βίντεο... του μοιάζει στην εμφάνιση.

«Σου μοιάζει λιγάκι», είπε στον Hackett, ο οποίος μετά από μια αμήχανη παύση της απάντησε μαγκωμένος ότι μάλλον έχει δίκιο.

Σύμφωνα με τη New York Post, η παρουσιάστρια δέχτηκε σφοδρή επίθεση από χρήστες στα social media για το προσβλητικό σχόλιό της, που ξύπνησε μνήμες από το ρατσιστικό παρελθόν των ΗΠΑ, όταν διατυπώνονταν ανοιχτά παρόμοιες συγκρίσεις Αφροαμερικανών με «πίθηκους» και «γορίλες».

Αρκετοί χρήστες άφησαν μάλιστα οργισμένα μηνύματα στη σελίδα της στο Facebook, ζητώντας να απολυθεί.

Μετά την κατακραυγή, η παρουσιάστρια έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη on air στον συμπαρουσιαστή της την επόμενη μέρα, δείχνοντας μάλιστα καταρρακωμένη. «Είπα εχθές κάτι που ήταν ανάρμοστο και απερίσκεπτο και πλήγωσα ανθρώπους. Θέλω να ξέρετε ότι κατανοώ πόσο πλήγωσα εσάς και τον συμπαρουσιαστή μου. Ζητώ συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου για το σχόλιό μου. Ξέρω ότι ήταν λάθος και λυπάμαι» είπε η παρουσιάστρια με δάκρυα στα μάτια.

Ο Hackett αποδέχτηκε τη συγγνώμη της συναδέλφου του, λέγοντας ότι συγκαταλέγεται στους καλύτερους φίλους του, αλλά ξεκαθάρισε ότι το σχόλιό της τον πλήγωσε.

«Αυτό που είπε εχθές ήταν λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής, κάνοντας λόγο για «μια διδακτική εμπειρία» και τονίζοντας ότι «οι λέξεις έχουν επιπτώσεις».