Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νορβηγός αξιωματικός KFOR: Θα αγωνισθώ να μην αναγνωρισθεί το Κοσσυφοπέδιο

Ο Κρίστιαν Κας, πρώην εκπρόσωπος των Δυνάμεων Κοσσυφοπεδίου (KFOR) δήλωσε ότι θα αγωνισθεί στη Νορβηγία για να αποσύρει η χώρα του την α...


Ο Κρίστιαν Κας, πρώην εκπρόσωπος των Δυνάμεων Κοσσυφοπεδίου (KFOR) δήλωσε ότι θα αγωνισθεί στη Νορβηγία για να αποσύρει η χώρα του την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.




Ο Κας ως αξιωματικός των KFOR ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις και έγινε μάρτυρας της επίθεσης στο λεωφορείο «Nis Express» το 2001, όταν έχασαν 12 Σέρβοι πολίτες τη ζωή τους. Τόνισε ότι αισθάνθηκε υπεύθυνος για τη βομβιστική επίθεση στη Σερβία και για την αποτυχία προστασίας των μειονοτήτων στο Κοσσυφοπέδιο.

«Πρόθεσή μου είναι να αγωνιστώ στη Νορβηγία για να αποσύρει την αναγνώριση του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου. Έχω, ήδη, μιλήσει με πολλούς ανθρώπους για αυτό και ως μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, πριν από δύο χρόνια προσπάθησαν να εισέλθω στο Κοινοβούλιο.

Πρόθεσή μου είναι να αγωνιστώ για τη Νορβηγία να αποσύρει την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου. Πριν από δύο χρόνια προσπάθησα να εκλεγώ στο Κοινοβούλιο. Αν το έπραττα θα πρότεινα στην κυβέρνηση να αποσύρει αυτήν την αναγνώριση», είπε ο Κας, σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα ‘Politika’.

Ο Κας είχε υπηρετήσει στις KFOR επτά μήνες. Τώρα ζει μεταξύ Σερβίας και Νορβηγίας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

balkanweb.com
--
The Hellenic Information Team