Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση της Βρετανίδας στην Ικαρία - Η έκκληση του συντρόφου της και το σήμα που εξέπεμψε το κινητό της

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 35χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη...


Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 35χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην Ικαρία.

Οι έρευνες των Αρχών θα συνεχιστούν και σήμερα, Τετάρτη, με τη συνδρομή και δεύτερου ελικοπτέρου της Αστυνομίας που έχει πάει στην Ικαρία από την Αθήνα.




Εντός της ημέρας αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα αντικείμενα που περισυνελέγησαν από το διαμέρισμα που η 35χρονη είχε ενοικιάσει μαζί με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφο της, ο οποίος δήλωσε την εξαφάνισή της το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε συμπεράσματα τις Αρχές σχετικά με τα ακριβή γεγονότα πριν από την εξαφάνιση της Βρετανίδας αστροφυσικού. Η ΕΛ.ΑΣ., πάντως, αξιολογεί όλες τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Από το απόγευμα της Τρίτης οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την περιοχή που βρίσκεται το διαμέρισμα. Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές.

Ο 38χρονος σύντροφος της αστροφυσικού απηύθυνε έκκληση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και σε τεχνολογικές εταιρείες να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 35χρονης. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κατάθεση του 38χρονου, η τελευταία επικοινωνία που είχαν ήταν το πρωί της Δευτέρας όταν του είπε ότι πάει για τρέξιμο στην περιοχή. Ακολούθως δεν απαντούσε στις συνεχιζόμενες κλήσεις του γεγονός που τον οδήγησε να δηλώσει την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας. Οι δύο τους είχαν πάει για ολιγοήμερες διακοπές στο νησί και θα επέστρεφαν στην Κύπρο μέσω Αθήνας το απόγευμα της Δευτέρας.

Η κυπριακή Πρεσβεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κινητό τηλέφωνο της αγνοούμενης γυναίκας εξέπεμψε σήμα στην Ικαρία σχεδόν ένα 24ωρο μετά την εξαφάνιση της, προκαλώντας την έκπληξη των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές κάλεσαν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της Βρετανίδας αστροφυσικού και έστειλαν δύο γραπτά μηνύματα, τα οποία όμως έμειναν αναπάντητα. Από την προσπάθεια γεωεντοπισμού, βρέθηκαν δύο στίγματα εκπομπής σε διαφορετικά σημεία της Ικαρίας. Το κινητό τηλέφωνο της 35χρονης φαίνεται να είχε κλείσει το απόγευμα της Δευτέρας και να ενεργοποιήθηκε ξανά το πρωί της Τρίτης. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν το κινητό ενεργοποιήθηκε από την ίδια ή από κάποιον άλλο, στην κατοχή του οποίου έφθασε το κινητό της με άγνωστο τρόπο.