Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ στην Ελλάδα... Αυξάνονται τα θύματα του ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΥ ιού του Δυτικού Νείλου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, μέσα σε μία εβδομάδα άλλα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό τ...


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, μέσα σε μία εβδομάδα άλλα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου ή επιπλοκές της νόσου, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών συνολικά σε 13, από την αρχή της σεζόν.




Από την αρχή της περιόδου 2019 έως τις 29/08, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 131 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 82 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και σαράντα εννέα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Έχουν καταγραφεί 13 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων=82 έτη).

Συνολικά, τα παιδιά που έχουν παρουσιάσει επιπλοκές από τη νόσο είναι λιγότερα από 5, ωστόσο το μικρότερο που έχει εμφανίσει συμπτώματα προσβολής στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) είναι 8 χρόνων.

Από τα συνολικά 131 κρούσματα, 16 ασθενείς παραμένουν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μόλις 5 δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι 97 έχουν πάρει εξιτήριο.

Την περίοδο 2019, έως τις 29/08/2019, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, "Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας) και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε χώρες γειτονικές αυτής, κατά την περίοδο 2019, έως τις 22/08/2019, κρούσματα λοίμωξης από τον ιό ΔΝ έχουν καταγραφεί -εκτός από τη χώρα μας- και σε: Ουγγαρία, Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία και Τουρκία.




Πηγή: ΑΝΤ1news.gr