Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξέφραγο αμπέλι φυλάκιο στην Αγλαντζιά... Το εγκατέλειψε η Εθνική Φρουρά...!!!

Άλλη μια μαύρη τρύπα, από όπου μπορεί να εισέλθει και εξέλθει ανεξέλεγκτα, όποιος θέλει, προέκυψε πρόσφατα στη Λευκωσία. Πρόκειτ...


Άλλη μια μαύρη τρύπα, από όπου μπορεί να εισέλθει και εξέλθει ανεξέλεγκτα, όποιος θέλει, προέκυψε πρόσφατα στη Λευκωσία.




Πρόκειται για φυλάκιο στην Αγλαντζιά, στον δρόμο προς το Πυρόϊ, το οποίο μοιάζει ξέφραγο αμπέλι, αφού πριν από ένα μήνα τερματίστηκε η επάνδρωσή του από την Εθνική Φρουρά και εγκαταλείφθηκε.

Επισημαίνεται ότι το θέμα διάνοιξης του οδοφράγματος Πυροϊου, τέθηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στον κατοχικό ηγέτη με στόχο τη διευκόλυνση και των κατοίκων της Λουρουτζίνας, ωστόσο προσκρούει στην άρνηση του κατοχικού στρατού.

Η συνεχής αποψίλωση της εθνικής φρουράς απογυμνώνει στρατηγικής σημασίας στρατιωτικές περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται.

Νέα, μαύρη τρύπα στη γραμμή αντιπαράταξης στη Λευκωσία προέκυψε τον τελευταίο μήνα καθώς τερματίστηκε, η επάνδρωση του φυλακίου της Ε.Φ. στη δίοδο από την Αγλαντζιά προς το Πυρόϊ.

Η Κάμερα του ΣΙΓΜΑ κατέγραψε εικόνες από συγκεκριμένο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς, με αποτέλεσμα η είσοδος και έξοδος προς την δίοδο που οδηγεί στην νεκρή ζώνη να γίνεται χωρίς καν τον υποτυπώδη έλεγχο.

Σημάδια εγκατάλειψης παντού με πεταμένους γαιόσακους και την άγρυπνη ματιά του εθνοφρουρού να απουσιάζει:


Οι κανονισμοί για την πράσινη γραμμή είναι γνωστοί εδώ και χρόνια. Από το 1963 η περιοχή ελέγχεται από τους κυανόκρανους των Ηνωμένων Εθνών, ενώ πινακίδες προειδοποιούν για την απαγόρευση εισόδου των πολιτών στην περιοχή η διέλευσή τους επιτρέπεται μόνο από συγκεκριμένα συνοριακά περάσματα.

Στη συγκεκριμένη απλώς κανείς δεν πρόκειται να ρωτήσει κανέναν και όσοι θελήσουν μπορούν ανενόχλητα να παραβιάσουν τα πάντα.




Σε ερώτηση του Σίγμα αν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση για το θέμα διάνοιξης του οδοφράγματος κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι

«Δεν υπήρξε οποιαδήποτε μετακίνηση των Τούρκων από τις πάγιες θέσεις τους και δεν έχει καταγραφεί οποιαδήποτε αναφορά που να παραπέμπει σε αποδοχή ανοίγματος του οδοφράγματος».

Στην άλλη πλευρά του συγκεκριμένου οδοφράγματος από την Αθηένου προς το Πυρόϊ, η κάμερα του Σίγμα κατέγραψε ανενόχλητη το σημείο ελέγχου των ΗΕ και το φυλάκιο των Τούρκων, πλήρως επανδρωμένο.

Γεγονός που καταδεικνύει ότι η αποψίλωση της περιοχής από τις ένοπλες δυνάμεις είναι μονομερής. Να ανοίξει το οδόφραγμα εδώ και τώρα ζητεί ο Δήμαρχος Αθηένου.

Έτοιμοι να μεταβούν στο Πυρόϊ για μόνιμη εγκατάσταση δηλώνουν οι κάτοικοι της κατεχόμενης κοινότητας, υποστηρίζοντας ότι οι κατοχικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την περιοχή.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ,καθώς το κοινοτικό συμβούλιο Πυροϊου θα μεταβεί σε Προεδρικό και Βουλή για προώθηση του αιτήματος τους. sigmalive.com