Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιδού, η πρόταση των ΗΠΑ στην Τουρκία, για τη Ζώνη Ασφαλείας στη Β. Συρία

defence-point.grΧάρτη στον οποίο απεικονίζεται η πρόταση των ΗΠΑ για την διευθέτηση του ζητήματος της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στην...


defence-point.grΧάρτη στον οποίο απεικονίζεται η πρόταση των ΗΠΑ για την διευθέτηση του ζητήματος της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στην συνοριακή περιοχή της βορείου Συρίας προς αντιμετώπιση των Κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή αυτή δημοσίευσε η τουρκική ιστοσελίδα Habertürk.

Σύμφωνα με το χάρτη η ζώνη ασφαλείας που οι ΗΠΑ προτείνουν στην Τουρκία έχει συνολικό βάθος 18 χλμ και περιλαμβάνει τρείς επιμέρους ζώνες τις οποίες θα τις ελέγχουν από οι τουρκικές και οι αμερικανικές δυνάμεις.





Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το αμερικανικό σχέδιο τα πρώτα 5 χλμ από τα τουρκο-συριακά σύνορα θα ελέγχονται την Τουρκία και τις ΗΠΑ με εξαίρεση τις πόλεις και τα χωριά που βρίσκονται σε αυτή τη ζώνη και τα οποία θα συνεχίζουν να ελέγχονται από τους Κούρδους.

Η επόμενη ζώνη βάθους 9 χλμ θα ελέγχεται από τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ μόνο ενώ η τρίτη ζώνη η οποία θα έχει βάθος επιπλέον 4 χλμ θα ελέγχεται από τις ΗΠΑ και μετά από αυτήν θα είναι η κουρδική περιοχή.



Όπως φαίνεται από την αμερικανική πρόταση οι Τούρκοι ουσιαστικά θα ελέγχουν μία ζώνη μόλις 5 χλμ αντί για τα 30 χλμ που επιθυμούν μετά επιτάσεως. Επιπλέον σε αυτή την ζώνη οι Τούρκοι δεν θα ελέγχουν τις πόλεις και τα χωριά που κατοικούνται από Κούρδους ως επί το πλείστον.

Στην πραγματικότητα, η πρόταση των ΗΠΑ απέχει παρασάγγας από αυτά που επιθυμούν οι Τούρκοι και απομένει να δούμε τελικά που θα καταλήξουν οι δύο πλευρές οι οποίες έχουν ήδη συγκροτήσει το κοινό στρατηγείο στην πόλη Σανλιούρφα στο οποίο έχουν από την 12η Αυγούστου καταλύσει 90 Αμερικανοί στρατιωτικοί.