Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πού θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού - Τα επικρατέστερα σενάρια του Ασπροπύργου και του Σχιστού!

Σε περιοχή της Δυτικής Αττικής , με πιθανότερους χώρους παλιά στρατόπεδα στον Ασπρόπυργο ή στον Σχιστό, θα κατασκευαστούν τελικά-αν δεν ...


Σε περιοχή της Δυτικής Αττικής , με πιθανότερους χώρους παλιά στρατόπεδα στον Ασπρόπυργο ή στον Σχιστό, θα κατασκευαστούν τελικά-αν δεν υπάρξει ανατροπή της τελευταίας στιγμής-οι νέες φυλακές που θα αντικαταστήσουν το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, το οποίο, θα κλείσει, όπως έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.




Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, η οκταμέλης Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και διευθυντές φυλακών προχώρησε τα τελευταία 24ωρα σε διαδοχικές συνεδριάσεις προκειμένου να οριστεί –μέχρι τη Δευτέρα – ο χώρος που θα κατασκευαστούν οι νέες φυλακές.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η τελική επιλογή βασίζεται σε 40 κριτήρια που έχουν τεθεί για την κατασκευή του νέου σωφρονιστικού καταστήματος κι ανάμεσα σε αυτά η απόσταση από την Αθήνα, η ευκολία πρόσβασης , θέματα ασφαλείας κλπ.

Περιοχές όπως ο Αυλώνας, η Μαλακάσα κι ορισμένες άλλες φαίνεται να απορρίπτονται λόγω μεγάλης απόστασης από την Αθήνα και των δυσχερειών που θα υπάρξουν στις μετακινήσεις του προσωπικού, των δικηγόρων, των συγγενών κ.λπ.

Τη ίδια ώρα, σχεδιάζεται η δημιουργία ομάδας 20 «κομάντο» από κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ αλλά κι οικονομικές υπηρεσίες που θα πραγματοποιούν εκτάκτους ελέγχους στις φυλακές για ανεύρεση υπόπτων αντικειμένων, για εξέταση κρατουμένων, για αποτροπή αποδράσεων ή για την αδρανοποίηση κακοποιών που δίνουν εντολές για εγκληματικές ενέργειες μέσα από τις φυλακές. Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα γίνονται και στις οικονομικές υπηρεσίες των φυλακών αλλά και σε λογαριασμούς που διατηρούν χρήματα οι κρατούμενοι.

Ακόμη στο Υπουργείο Προστασίας και στην Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής στην οποία προΐσταται η δικηγόρος κ. Σοφία Νικολάου θα δημιουργηθεί και ειδική Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων που θα χειρίζεται περιστατικά αποδράσεων, εξεγέρσεων κι άλλα μείζονα γεγονότα στις φυλακές της χώρας.

Επιπλέον προωθούνται αλλαγές στο σωφρονιστικό κώδικα ώστε να τιμωρούνται με μεγαλύτερες ποινές πειθαρχικά παραπτώματα των κρατουμένων.

Τέλος , σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες που είχαν περιέλθει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , τελικώς θα «επιστρέψουν» -ύστερα κι από ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί- στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.