Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρήτη: Έκπτωτος δήμαρχος λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του – Τι συνέβη

Ανατροπή στο δήμο Γόρτυνας στην Κρήτη με την βούλα του Πρωτοδικείου. Πρωταγωνιστής ο για λίγες ώρες νέος δήμαρχος που προέκυψε από την ανα...

Ανατροπή στο δήμο Γόρτυνας στην Κρήτη με την βούλα του Πρωτοδικείου.

Πρωταγωνιστής ο για λίγες ώρες νέος δήμαρχος που προέκυψε από την αναμέτρηση του Μαΐου Μιχάλης Κοκολάκης. Ο κ. Κοκολάκης ορκίστηκε δήμαρχος το πρωί της Παρασκευής 30/08 αλλά λίγο αργότερα το Πρωτοδικείο Ηρακλείου τον κήρυξε έκπτωτο μετά από προσφυγή του απερχόμενου δημάρχου, Νίκου Σχοιναράκη.






Συγκεκριμένα το Διοικητικό Πρωτοδικείο έκανε αποδεκτό ότι ο κ. Κοκολάκης είχε ενεργή σύμβαση ως εργολάβος με το δήμο Γόρτυνας, κι ως εκ τούτου δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος.

Ο νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών του δήμου Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης ο οποίος με απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου κηρύχθηκε «έκπτωτος» – λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του – ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας σημειώνοντας πως «η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση των πολιτών της Γόρτυνας που εκφράστηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο – με ποσοστό που άγγιξε το 70% για την παράταξή μας – στις εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου».

Παράλληλα, ο για λίγες ώρες δήμαρχος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του απερχόμενου δημάρχου, Νίκου Σχοιναράκη λέγοντας πως «σε μια πρωτοφανή επίδειξη ανευθυνότητας και μικροψυχίας, αποφάσισε (σ.σ. ο Νίκος Σχοιναράκης) να στραφεί, επί της ουσίας, εναντίον τον ίδιων των δημοτών, περιφρονώντας την εντολή τους για αλλαγή σελίδας στον δήμο μας. Βάζοντας το ‘’εγώ’’ πάνω από το ‘’εμείς’’, επιλέγοντας να προτάξει προσωπικές αντιπαραθέσεις και ανούσιες διαφορές, ο κ. Σχοιναράκης θέτει τον δήμο Γόρτυνας σε μια κατάσταση πρωτοφανούς ομηρίας. Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών, στους οποίους οφείλει να απολογηθεί για τις απαράδεκτες ενέργειές του».

Την ίδια ώρα δύο είναι τα σενάρια σύμφωνα με το cretalive.gr: εκλογή δημάρχου μέσα από την παράταξη του Μ.Κοκοκάκη ή σύσσωμη η παράταξή του δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα και θα προχωρήσουν όλοι οι σύμβουλοι σε παραίτηση, κάτι που θα σημάνει τη διεξαγωγή νέων εκλογών.