Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν κοντά στην θάλασσα της Γαλιλαίας την εκκλησία και το σπίτι των Αγίων Αποστόλων από την εποχή του Χριστού!

Μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη υποστηρίζουν ότι είναι αρχαιολόγοι. Θεωρούν ότι ανακάλυψαν την αρχαία Βηθσαϊδά όπου έζησαν οι Άγιοι Απόστ...


Μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη υποστηρίζουν ότι είναι αρχαιολόγοι. Θεωρούν ότι ανακάλυψαν την αρχαία Βηθσαϊδά όπου έζησαν οι Άγιοι Απόστολοι Πέτρος και Ανδρέας. Το εύρημα που θα πείσει ότι εκεί ήταν η Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων αλλά και το σπίτι που έζησαν.




Μπροστά σε μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη είναι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι μετά από ανασκαφές 4 ετών βρήκαν την Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων που πιστεύεται ότι είχε χτισθεί πάνω από το σπίτι των Αγίων Αποστόλων ή ακόμα και από το σπίτι του Χριστού!

Η ανακάλυψη έγινε στην πόλη της Βηθσαϊδά κοντά στην θάλασσα της Γαλιλαίας. Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα αρχαιολόγων από το Κολλέγιο Kinneret του Ισραήλ και το Κέντρο για την Μελέτη του Αρχαίου Ιουδαϊσμού και Χριστιανικών Καταβολών του κολλεγίου Nyack. Οι ανασσκαφές γίνονταν στην περιοχή el-Araj στις βόρειες ακτές της Θάλασσας της Γαλιλαίας από το 2017.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η περιοχή el-Araj είναι το αρχαίο ψαροχώρι της Βηθσαϊδά η πατρίδα δηλαδή των Αγίων Αποστόλων Ανδρέα, Φιλίππου και Πέτρου

Η ομάδα των αρχαιολόγων είχαν ανακαλύψει στοιχεία ύπαρξης της εκκλησίας μεταξύ των οποίων και μια λειψανοθήκη στην οποία μπορεί να υπήρχαν τα λείψανα των Αγίων Αποστόλων Φιλίππου, Ανδρέα και Πέτρου, κομμάτια μαρμάρου και μικρά επιχρυσωμένα κομμάτια γυαλιού τα οποία χρησιμοποιούνταν στα περίτεχνα μωσαϊκά των τοιχογραφιών στις εκκλησίες.

Τώρα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ψηφιδωτά δάπεδα της εκκλησίας κομμάτια από τα οποία είναι διατηρημένα σε καλή κατάσταση.


«Αυτές οι ανακαλύψεις μας δείχνουν ότι η Εκκλησία μας περίμενε να την ανακαλύψουμε εδώ κοντά», λέει ο καθηγητής Steven Notley του Κολλεγίου Nyack στο Fox News. «Είναι πάντα συγκλονιστικό να φέρνεις στο φως υπέροχα διακοσμημένα δάπεδα τα οποία ήτα θαμμένα για πάνω από 1.500 χρόνια».




Ο καθηγητής εξηγεί επίσης ότι η ανακάλυψη της εκκλησίας είναι σημαντική αφού πολλοί ήταν εκείνοι που αμφισβητούσαν την ύπαρξή της.

«Παρά το γεγονός ότι αναφερόταν στα Βυζαντινά δρομολόγια προσκηνυτών πολλοί πίστευαν ότι οι αναφορές ήταν λανθασμένες», λέει ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο Βαυαρός Επίσκοπος και άγιος Willibald επισκέφθηκε την περιοχή το 725 μ. Χ. και είπε ότι η εκκλησία στην Βηθσαϊδά είχε χτιθεί στο μέρος που ήταν το σπίτι των Αποστόλων Πέτρου και Ανδρέα όπως περιγράφει η Καινή Διαθήκη. Η Βηθσαϊδά είναι και η περιοχή που σύμφωνα με τις Γραφές ο Ιησούς γιάτρεψε έναν εκ γενετής τυφλό.

Τέλος, λέει ότι η ανακάλυψη της εκκλησίας ενισχύει την άποψη της ομάδας του ότι η περιοχή της el-Araj είναι στ’ αλήθεια η αρχαία Βηθσαϊδά.

Ένας άλλος από τους αρχαιολόγους ο καθηγητής Mordechai Aviam, πάντως είπε ότι η εκκλησία χτίσθηκε τον 5ο αιώνα, δηλαδή 500 χρόνια μετά την ύπαρξη των Αποστόλων και εγκαταλείφθηκε στο τέλος του 7ου αιώνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, οι αρχαιολόγοι είναι σίγουροι για την ανακάλυψή τους αλλά θα είναι εντελώς σίγουροι μόνο όταν θα βρεθεί μια επιγραφή.

Η ανακάλυψη αυτή έγινε τον Ιούνιο και χρειάζεται άλλος ένας χρόνος για να ολοκληρωθεί η ανασκαφή.

Σύμφωνα με την Βίβλο, ο Ανδρέας και ο Πέτρος ήταν αδέρφια και οι πρώτοι ακόλουθοι του Χριστού. Και οι δυο ψάρευαν στην θάλασσα της Γαλιλαίας όταν ο Ιησούς τους κάλεσε να τον ακολουθήσουν.




πηγή: Cnn.com