Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων… παντού και «χαρτογράφηση» περιοχών - Πώς θα ξανασυσταθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ

Ενισχύονται... παντού οι αστυνομικές δυνάμεις. Σχέδιο την ΕΛΑΣ και του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την εγκληματικότητα. Επανασυστήνεται μ...


Ενισχύονται... παντού οι αστυνομικές δυνάμεις. Σχέδιο την ΕΛΑΣ και του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την εγκληματικότητα. Επανασυστήνεται με... βελτιώσεις η ομάδα ΔΕΛΤΑ. Φόβοι για ακόμα περισσότερα επεισόδια ως "αντίποινα" για την αποφυλάκιση Κορκονέα.


Εκατοντάδες αστυνομικούς είναι έτοιμη να ρίξει η ΕΛ.ΑΣ στο αγώνα κατά τις εγκληματικότητας, ώστε να επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, όπου το έγκλημα σ’ ορισμένες περιοχές στην κυρολεξία έχει χτυπήσει κόκκινο.

Σε αυτό κατέληξαν οι επιτελείς τις ΕΛ.ΑΣ, αλλά και η Ηγεσία του Σώματος, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοίδη, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πολυόροφο κτίριο της Λ. Κατεχάκη, με θέμα την πάταξη τις εγκληματικότητας και κυρίως της μικροεγκληματικότητας που άλλωστε αφορά άμεσα τους απλούς πολίτες.

Η σύσκεψη αφορούσε σε μεγάλο μέρος την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα, που τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων χιλιάδων ξένων τουριστών.

Ενίσχυση παντού
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση, με «ετοιμοπόλεμο» προσωπικό, υπηρεσιών αιχμής όπως είναι η Άμεση Δράση, η ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά και η ενίσχυση Αστυνομικών Τμημάτων σε περιοχές που η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο» όπως η Δυτική Αττική, αλλά και το κέντρο τη πόλης.

Στόχος της πολιτικής αλλά και τις φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ είναι μέχρι και τον Σεπτέμβριο, η ομάδα ΔΙΑΣ να έχει ενισχυθεί με επιπλέον αστυνομικούς, κυρίως με ένστολους που κατά το παρελθόν είχαν υπηρετήσει στην συγκεκριμένη ομάδα και για λόγους άγνωστους είχαν μετακινηθεί σε υπηρεσίες που δεν έχουν άμεση σχέση με την καταπολέμηση του εγκλήματος.






Στόχος των επιτελών τις ΕΛ.ΑΣ επίσης είναι το πολύ μέχρι τον Νοέμβριο, η ομάδα ΔΙΑΣ να αριθμεί περί τους δυο χιλιάδες αστυνομικούς, άρτια εκπαιδευμένους για το έργο που καλούνται να φέρουν σε πέρας. Δηλαδή η ΔΙΑΣ να αριθμεί τόσους αστυνομικούς, όσους είχε αφήσει ο νέος Υπουργός Μιχ. Χρυσοχοίδης κατά την τελευταία του θητεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Χαρτογράφηση περιοχών με το μεγαλύτερο πρόβλημα
Παράλληλα ζητήθηκε η άμεση χαρτογράφηση περιοχών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την εγκληματικότητα, αλλά και στις γειτονιές της Αθήνας που έχουν «μαύρες τρύπες» εγκλήματος, ώστε να σχεδιαστούν επιμέρους μέτρα αστυνομεύσης που θα λειτουργήσουν προληπτικά απέναντι στους κάθε λογής παράνομους και παραβατικούς.

Προβληματισμός για την αποφυλάκιση Κορκονέα
Επίσης στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα των Εξαρχείων και μάλιστα με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, έπειτα από την απελευθέρωση του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ήδη οι περιπολίες αστυνομικών, κυρίως πέριξ των Εξαρχείων έχουν ενισχυθεί, με στόχο να κλείνει καθημερινά ο αστυνομικός κλοιός προς το κέντρο των Εξαρχείων και συγκεκριμένα προς την πλατεία της περιοχής.
Αυτό θα γίνει κατορθωτό όταν επανασυσταθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ, αυτή την φορά κάτω από νέες προϋποθέσεις και δεδομένα, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος με εικόνες άγριας και ανεξέλεγκτης βίας από τους υπηρετούντες στην συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Μια σκέψη είναι ο επικεφαλής σε αυτές τις νέες ομάδες να προέρχεται αμιγώς από τις σχόλες τις Αστυνομίας και όχι από τους Ειδικούς Φρουρούς, ώστε να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση της κάθε κατάστασης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ