Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος

Σε ηλικία 85 ετών εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος. Όπως από χθες σας είχαμε ενημερώσει είχε μεταφερθεί εσ...


Σε ηλικία 85 ετών εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος.

Όπως από χθες σας είχαμε ενημερώσει είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λήμνου και από εκεί διακομισθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης οπού και πριν λίγη ώρα άφησέ την τελευταία του πνοή.




Ήδη στην Λήμνο σε κλίμα οδύνης οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα.

Ποιος ήταν o Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος
Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Υπέρτιμος και Έξαρχος Παντός Αιγαίου Πελάγους Ιερόθεος (Γαρύφαλλος) γεννήθηκε στην Άνδρο το 1934. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Οξφόρδη. Κληρικός χειροτονήθηκε το 1954 και -υπηρέτησε ως Πρωτοσύγγελος, Κατηχητής, Ιεροκήρυξ και Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στην Κοζάνη, στο Λονδίνο, στην Ορεστιάδα και στην Αθήνα.

Διετέλεσε Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1968-1988), Μέλος Συνοδικών Επιτροπών και Επιμελητής του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου (1974-1989). Είχε συμμετάσχει σε πλείστα συνέδρια, είχε εκπροσωπήσει και την Εκκλησία της Ελλάδος σε πολλές εκδηλώσεις ομόδοξων και ετερόδοξων Εκκλησιών. Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου το 1988.