Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πυροσβέστες στην Εύβοια: Εχουμε φτάσει στα όριά μας, αλλά δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας [εικόνες]

iefimerida.gr_Τις αντοχές των πυροσβεστών δοκιμάζει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για τρίτο εικοσιτετράωρο στην κεντρική Εύβοια. Ο...


iefimerida.gr_Τις αντοχές των πυροσβεστών δοκιμάζει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για τρίτο εικοσιτετράωρο στην κεντρική Εύβοια.




Οι εκατοντάδες πυροσβέστες που επιχειρούν στη φωτιά στην Εύβοια -η οποία δεν έχει ακόμα τεθεί υπό έλεγχο και συνεχίζει να καίει το παρθένο δάσος- βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, σε εικοσιτετράωρη βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους πυροσβέστες που παραμένουν στο «μέτωπο» της Εύβοιας αναπαύονται για ελάχιστες ώρες, ενώ το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη οι περισσότεροι έμειναν ξάγρυπνοι για να επιτηρούν τις ενεργές εστίες.

Πυροσβέστες που επιχειρούν στην Εύβοια
Πυροσβέστες βρίσκουν λίγα λεπτά να ξεκουραστούν / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μια από τις ευχάριστες στιγμές που είχαν οι πυροσβέστες ήταν τα σουβλάκια που τούς έστειλε, κατά πληροφορίες, ο δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων την Τετάρτη, αλλά και τα γεύματα που εξασφάλισε η εταιρεία e-food.




Ο πρόεδρος της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας (ΕΥΠΣΤΕ), Ευάγγελος Υφαντής, είπε στο iefimerida ότι «πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά. Ολοι οι συνάδελφοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εχουμε φτάσει στα όριά μας από θέμα κούρασης» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Υφαντή το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τα μικροσωματίδια του καπνού. «Εχουμε αναφορές για συναδέλφους που έχουν δυσκολία στην αναπνοή και στην όραση» τονίζει σχετικά ο πρόεδρος της ΕΥΠΣΤΕ.

Για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια έχει «επιστρατευθεί» μια πολύ μεγάλη δύναμη πυροσβεστών από όλη την Ελλάδα. «Εχουν έρθει από πολλές υπηρεσίες της χώρας. Κάθε υπηρεσία έστειλε δυο με τρία αυτοκίνητα. Μόλις χθες, “έφυγαν” άλλα έξι οχήματα από τη Στερεά Ελλάδα» επισημαίνει ο Ευάγγελος Υφαντής.