Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι λένε τα Διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στην Εύβοια: Εκατοντάδες πυροσβέστες μάχονται με άγριες φωτιές στην Ελλάδα

Εκτενή αναφορά για τη μάχη που δίνουν με τις φλόγες οι πυροσβέστες στη φωτιά στην Εύβοια κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ. Το Reuters αναφέρετ...



Εκτενή αναφορά για τη μάχη που δίνουν με τις φλόγες οι πυροσβέστες στη φωτιά στην Εύβοια κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Το Reuters αναφέρεται στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής να περιορίσει τη φωτιά που καίει δάσος Natura, υπογραμμίζοντας πως το έργο της δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. «Μια πυρκαγιά ενισχυμένη από δυνατούς ανέμους έκαψε μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους στο ελληνικό νησί την Τρίτη, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν χωριά και οι Αρχές να ζητήσουν βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους τους», σημειώνει και προσθέτει ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διέκοψε τις διακοπές του στην Κρήτη και επέστρεψε στην Αθήνα για να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Εύβοια.




«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει συχνά πυρκαγιές τους ξηρούς μήνες του καλοκαιριού και οι Αρχές είχαν ενημερώσει για τον υψηλό κίνδυνο φωτιάς αυτήν την εβδομάδα. Περιβαλλοντικές οργανώσεις βλέπουν την αύξηση των πυρκαγιών σε παγκόσμιο επίπεδο ως ένα ακόμη σύμπτωμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη», αναφέρει το Reuters.

«Πάνω από χίλιοι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, καθώς η μεγαλύτερη μαίνεται εκτός ελέγχου στη νήσο Εύβοια αναγκάζοντας την εκκένωση τεσσάρων χωριών κι ενός μοναστηριού», μεταδίδει και το Associated Press.

Τelegraph: Εκατοντάδες πυροσβέστες μάχονται με άγριες φωτιές στην Ελλάδα

Η Telegraph κάνει αναφορά, όχι μόνο στη φωτιά στην Εύβοια, αλλά και στην Θάσο και στη Θήβα. Οπως μεταδίδει, η φωτιά στην Εύβοια ξέσπασε σε ένα πυκνό πευκοδάσος, καταφύγιο άγριας ζωής, και ότι στη συγκεκριμένη περιοχή η πρόσβαση μέσω ξηράς είναι δύσκολη.

Από τη μεριά της η Daily Mail, σε άρθρο της μεταφέρει την κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια μέσω εικόνων, που αποτυπώνουν τη σκληρή μάχη με τις φλόγες και την απόγνωση των κατοίκων που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. «Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα χωριά τους εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στο δημοφιλές ελληνικό νησί. Η φωτιά ξεκίνησε σε ένα πυκνό δάσος, που αποτελεί προστατευτόμενη περιοχή και καταφύγιο άγριας ζωής», αναφέρει και προσθέτει ότι «οι προσπάθειες κατάσβεσης αποδείχθηκαν δύσκολες καθώς η πρόσβαση στο πευκοδάσος από την ξηρά είναι περιορισμένη και οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων. Ωστόσο, οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να προστατέψουν τα χωριά Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη, Σταυρός και Πλατάνα, έχοντας προηγουμένως εκκενώσει τους κατοίκους».

Κάνοντας λόγο για τις άλλες δύο φωτιές που έπληξαν τη χώρα, σημειώνει ότι «ένα πυκνό πέπλο καπνού από τις τρεις κολάσεις έχει σκεπάσει την ελληνική πρωτεύουσα. Η προστασία πολιτικής προστασίας έχει προειδοποιήσει τους ανθρώπους στις περιοχές που επηρεάζονται να μείνουν στα σπίτια τους και να ρυθμίσουν τα κλιματιστικά τους στην ανακύκλωση εσωτερικού αέρα, ιδίως οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και όσοι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα».