Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΩΤΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ... Πύρινο μέτωπο στο Μετόχι... Ανησυχία για τη Στροφυλιά

Δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής - Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ...


Δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής - Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη λίμνη του Πρόκοπου και βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην απειληθεί η περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς




Πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση στο Μετόχι της Δυτικής Αχαΐας. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά εμπνέει ανησυχία, με το έργο της Πυροσβεστικής να δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο.

Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει το δάσος της Στροφυλιάς, υπάρχει φόβος μήπως εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι φλόγες απειλήσουν το σημείο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη λίμνη του Πρόκοπου και βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην απειληθεί η προστατευόμενη περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς.

Ισχυρή πυροσβεστική παρουσία βρίσκεται στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 22 πυροσβέστες, ένα μηχάνημα έργου, πέντε υδροφόρες ΟΤΑ και Περιφέρειας.