Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν για πρώτη φορά ανοιχτά «ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ» τις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ!

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ περιγράφουν σε επίσημη ανακοίνωσή τους τη Τουρκία ως χώρα που έχει «παράνομες δραστηριότητες» σε ότι αφορά τις γε...



Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ περιγράφουν σε επίσημη ανακοίνωσή τους τη Τουρκία ως χώρα που έχει «παράνομες δραστηριότητες» σε ότι αφορά τις γεωτρήσεις που διεξάγει εντός της κυπριακής ΑΟΖ και μάλιστα... υπερθεματίζουν μιλώντας για «παραβίαση των χωρικών υδάτων της Κύπρου», ενώ βέβαια είναι παραβίαση της ΑΟΖ.




Μιλούν επίσης και για «προκλητική ενέργεια της Τουρκίας»!

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις δραστηριότητες του πλωτού γεωτρύπανου Γιαβούζ το οποίο λειτουργεί εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό το προκλητικό βήμα αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή.

Παροτρύνουμε τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως τις παράνομες δραστηριότητες και να απομακρύνουν το Γιαβούζ από τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργούν συγκρατημένα.

Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να προωθεί τη συνεργασία και να παρέχει μια βάση για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε όλη την περιοχή. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εξεύρεση μιας ακριβοδίκαιης λύσης για διαμοιρασμό των ωφελημάτων από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου μεταξύ των δυο κοινοτήτων».

Μέχρι τώρα το Στέιτ Ντιπάρμεντ στις ανακοινώσεις τους έκανε λόγο για «προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας» σε «περιοχή που διεκδικείται από την Κύπρο ως ΑΟΖ» (in an area claimed by the Republic of Cyprus as its Exclusive Economic Zone). Δηλαδή για τις ΗΠΑ ούτε οι μέχρι τώρα ενέργειες της Τουρκία ήταν κατ’ ανάγκη παράνομες ούτε αποδέχονταν ότι τα συγκεκριμένα σημεία ανήκουν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτή τη φορά οι ΗΠΑ μιλούν για:

- Παράνομες τουρκικές ενέργειες και Κυπριακά χωρικά ύδατα