Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατηγός των Πληροφοριών Ουκρανίας: Χρειαζόμαστε πυραύλους να φθάνουν μέχρι τη Μόσχα…

Ο αντιστράτηγος και βετεράνος των Πληροφοριών Εξωτερικού της Ουκρανίας, Βασίλι Μπογκντάν δήλωσε ότι ο Κίεβο θα πρέπει να αποκτήσει πυραύλου...


Ο αντιστράτηγος και βετεράνος των Πληροφοριών Εξωτερικού της Ουκρανίας, Βασίλι Μπογκντάν δήλωσε ότι ο Κίεβο θα πρέπει να αποκτήσει πυραύλους ικανούς που να καταφέρουν χτυπήματα στη Ρωσία, δημοσίευσε η ρωσική Ria Novosti, επικαλούμενη την ουκρανική «Obozrevately».

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή του αναμενόμενου τερματισμού της συνθήκης πυραύλων μέσου βεληνεκούς ΗΠΑ- Ρωσίας.




Σύμφωνα με τον Ουκρανό στρατηγό, πρέπει η χώρα να αποκτήσει την τεχνική και την επιστημονική ικανότητα για να δημιουργήσει βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς που θα είναι ικανές να χτυπήσουν τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας.

«Κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητο τα ανώτερα διοικητικά στελέχη της χώρας να ενεργοποιηθούν προς τον σκοπό αυτόν».

Σύμφωνα με τον Βασίλι Μπογκντάν, η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των συμμάχων της, οι οποίοι θα μπορούσαν να πουλήσουν τον κατάλληλο στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, έχει ήδη δηλώσει ότι το Κίεβο σχεδιάζει να αγοράσει μια μεγάλη παρτίδα στρατιωτικού εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ουκρανός στρατηγός πρόσθεσε ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται να έχει πυραύλους με πυρηνικά όπλα, αλλά χρειάζεται πάρα πολλές ρουκέτες ως εργαλείο αποτροπής σε μια ‘επιτιθέμενη χώρα’.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η Ρωσία ενδέχεται να επαναλάβει την τακτική της πρώην ΕΣΣΔ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

dnes.dir.bg
The Hellenic Information Team