Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ...;;; Οι τούρκοι έχουν βαλει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ διοικητή στη βάση της Αλεξανδρέττας...!!!

Ένας γνώριμος μας από την εποχή των Ιμίων (φερόμενο μέλος της ομάδας βατραχανθρώπων που έφερε Ελλάδα και Τουρκία στο χείλος του πολέμου το ...


Ένας γνώριμος μας από την εποχή των Ιμίων (φερόμενο μέλος της ομάδας βατραχανθρώπων που έφερε Ελλάδα και Τουρκία στο χείλος του πολέμου το 1996) προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τα σχέδια που ετοιμάζονται (κατόπιν εντολών της Άγκυρας), στην Α.Μεσόγειο κατά Κύπρου και Ελλάδος φυσικά, σύμφωνα με τον γνωστό Τούρκο αντιφρονούντα δημοσιογράφο Abdullah Bozkurt.

Ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός που είχε καταδικαστεί για το σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων και τρομοκρατικών ενεργειών κατά το παρελθόν, σήμερα είναι διοικητής σε μία από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις της Τουρκίας, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Iskenderun), κάτι που σύμφωνα με τον Bozkurt προκαλεί ανησυχίες ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι έτοιμη για δημιουργία «εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο με μυστικά στρατιωτικά σχέδια».




Η έρευνα του nordicmonitor.com για τον διοικητή της ναυτικής βάσης για τον υποναύαρχο Ercan Kireçtepe αποκάλυψε ανησυχητικές λεπτομέρειες σχετικά με το ιστορικό του συγκεκριμένου αξιωματικού, ο οποίος εξήλθε της φυλακής το 2014, και προήχθη σε ανώτατο αξιωματικό (Αρχιπλοίαρχος) το 2018 από την κυβέρνηση του Προέδρου Ερντογάν. Ο Kireçtepe, την εποχή εκείνη πλοίαρχος στην ηλικία των 42 ετών, κατηγορήθηκε ότι εκτελούσε σχέδιο δολοφονίας (2009) εξεχόντων μη μουσουλμανικών προσωπικοτήτων, πυροδοτώντας βόμβες κοντά σε τοποθεσίες που διαβιούσαν τα εν λόγω πρόσωπα.

Ο διορισμός αυτού του διαβόητου αξιωματικού που είναι διοικητής στην βάση της Αλεξανδρέττας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπίπτει με τις αυξανόμενες εντάσεις στην περιοχή, λόγω την έντονης διαμάχης γεωτρήσεων και εξερεύνησης στην πολύπαθη Κύπρο, αλλά πάει ακόμα παραπέρα και πιθανόν να έχει σχέση και με την σχεδιαζόμενη τουρκική ΑΟΖ.

Η Τουρκία απειλεί να αναλάβει στρατιωτική δράση, για την υποτιθέμενη προστασία των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, αλλά ουσιαστικά ετοιμάζει τα δικά της σχέδια για υφαρπαγή κοιτασμάτων, τονίζει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ προειδοποίησαν την Τουρκία να μην αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή, με την τελευταία να ανακοινώνει περιοριστικά μέτρα, κυρίως συμβολικά εναντίον της Τουρκίας, σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης προς την διεθνώς αναγνωρισμένη κυπριακή κυβέρνηση.

Η ιστοσελίδα nordicmonitor.com αναφέρει ότι ο Ερντογάν και οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας των ΕΔ, θέλουν να αξιοποιήσουν την περιβόητη ικανότητα του Kireçtepe να σχεδιάζει μυστικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για να αυξήσει η Άγκυρα την διαπραγματευτική της δύναμη στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Υποναύαρχος Ercan Kireçtepe, συμμετείχε στο σχέδιο «Κλωβός» της οργάνωσης Εργενεκόν. Το σχέδιο αφορούσε την δράση ώστε να «τεθεί υπό αμφισβήτηση η ασφάλεια των μη μουσουλμάνων που ζουν στην Τουρκία, να αυξηθούν οι εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις προς την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, να απασχοληθεί η κοινή γνώμη και να αλλάξει η θεματολογία της επικαιρότητας, με πρώτο το θέμα της δίκης «Εργκενεκόν»».

Είχε επίσης φάσεις προετοιμασίας δημιουργίας τρόμου, δημιουργίας κοινής γνώμης και δράσης. Στην πρώτη από τις φάσεις αυτές προβλέπονται διάφορες ενέργειες, όπως «η διαπίστωση των ονομάτων και των διευθύνσεων του μη μουσουλμανικού πληθυσμού», «η συγκέντρωση των καταλόγων των συνδρομητών των μη μουσουλμανικών εφημερίδων, περιοδικών, καθώς επίσης και των μη μουσουλμανικών βακουφίων, ναών και νεκροταφείων».




Η τέταρτη φάση προέβλεπε δραστηριότητες, όπως η έκρηξη βομβών σε διάφορα σημεία στα Πριγκιπόννησα, οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον αυτών που είναι στο προσκήνιο ως προς την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μη μουσουλμάνων, η τοποθέτηση βομβών στην περιοχή γύρω από τα γραφεία της εφημερίδας «Αγκος», η τοποθέτηση βομβών στις αποβάθρες από όπου ξεκινούν τα πλοία για τα Πριγκιπόννησα, η πραγματοποίηση θεαματικών ενεργειών στα νεκροταφεία των μη μουσουλμάνων και η απαγωγή γνωστών μη μουσουλμάνων επιχειρηματιών και καλλιτεχνών, η πυρπόληση κατοικιών και αυτοκινήτων σε περιοχές όπου κατοικούν μη μουσουλμάνοι.

Τώρα μετά από όλα αυτά, τι είδους σχέδιο πιθανόν να ετοιμάζουν οι Τούρκοι στην Α.Μεσόγειο για να προλάβουν εξελίξεις από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν είναι γνωστό, αλλά θα πρόκειται για κάτι που θα περιέχει «συνταγή» από τα παλιά.

Εκτιμάται ότι τα εν λόγω σχέδια είναι σε γνώση της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και σίγουρα έχουμε το κατάλληλο αντίδοτο στις όποιες τουρκικές προκλήσεις στην ΝΑ Μεσόγειο, ειδικά κοντά στην περιοχή του Καστελόριζου από τις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

Το τεράστιο όμως λάθος των Τούρκων θα ήταν να επιχειρήσουν κάτι κοντά ή πάνω στην εορτή της Μεγαλόχαρης (όπως οι Ιταλοί το 1940) σύμφωνα με μερικούς ειδικούς, μιας και ο Ερντογάν έχει θέμα με τις χριστιανικές εορτές, αλλά τότε η νέμεσις θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη. pentapostagma.gr