Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΑΝ ΗΡΩΑ... Γλίτωσε τη θανατική ποινή ο πρώην δήμαρχος Τεχεράνης που σκότωσε τη σύζυγό του

Μαθηματικός και καθηγητής πανεπιστημίου, ο Νατζαφί υπήρξε οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Χασάν Ροχανί - Στο Ιράν, οι οικογένειες μπο...


Μαθηματικός και καθηγητής πανεπιστημίου, ο Νατζαφί υπήρξε οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Χασάν Ροχανί - Στο Ιράν, οι οικογένειες μπορούν να ζητούν την ποινή του θανάτου ως «αποζημίωση» για τον φόνο κάποιου δικού τους ανθρώπου




Ο πρώην δήμαρχος της Τεχεράνης Μοχαμάντ Αλί Νατζαφί, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε θάνατο για τον φόνο της συζύγου του, αναμένεται τελικά να διαφύγει από τη θανατική ποινή έπειτα από σχετικό διάβημα της εξ αγχιστείας οικογένειάς του.

Ο 67χρονος Νατζαφί καταδικάσθηκε σε θάνατο στις 30 Ιουλίου επειδή στις 28 Μαΐου στην Τεχεράνη σκότωσε με σφαίρες τη δεύτερη σύζυγό του, την Μιτρά Οστάντ, που ήταν πάνω από τριάντα χρόνια μικρότερή του.

Στο Ιράν, οι οικογένειες μπορούν να ζητούν την ποινή του θανάτου ως «αποζημίωση» για τον φόνο κάποιου δικού τους ανθρώπου, κάτι που είχαν κάνει οι συγγενείς της Μιτρά Οστάντ.

Ο αδερφός της γυναίκας που δολοφονήθηκε, Μασούντ Οστάντ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram πως η οικογένεια αποφάσισε να συγχωρέσει τον Νατζαφί.

Μαθηματικός και καθηγητής πανεπιστημίου, ο Νατζαφί υπήρξε οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Χασάν Ροχανί και υπουργός Παιδείας.

Εξελέγη δήμαρχος της Τεχεράνης τον Αύγουστο 2017, όπως παραιτήθηκε τον Απρίλιο 2018, αφού επικρίθηκε από τους συντηρητικούς επειδή παρευρέθηκε σε μια χορευτική παράσταση μαθητριών.

Ορισμένοι υπερσυντηρητικοί υποστήριξαν πως η δίκη αυτή καταδεικνύει την «ηθική χρεοκοπία» των μεταρρυθμιστών.