Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εγκαίνια Εκθετηρίου Μακεδονικού Αγώνα στη Δράμα

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 έγιναν τα εγκαίνια του Εκθετηρίου Μακεδονικού Αγώνα. Η τελετή άρχισε στις 11 το πρωί στον Άγιο Αθανάσιο Δρά...


Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 έγιναν τα εγκαίνια του Εκθετηρίου Μακεδονικού Αγώνα. Η τελετή άρχισε στις 11 το πρωί στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας με ομιλίες και χαιρετισμούς.

Τα εκθέματα είναι δωρεά της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος Αυστραλίας.




Στην εκδήλωση αναγνώστηκε επιστολή του καθηγητή Αναστάσιου Μ. Τάμη προέδρου του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μακεδονικών Σπουδών που εστάλη στον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος Αυστραλίας, Μιχάλη Χρυσανθόπουλο, με την ευκαιρία των εγκαινίων αυτών.

Μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθώ το αμέριστο ενδιαφέρον και τη συνεπή αποφασιστικότητα που επιδεικνύετε στην προώθηση των θεμάτων που αφορούν την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Μακεδονίας. Η αφοσίωσή σας στη διατήρηση και προβολή των μνημείων και εκθεμάτων που χαρακτηρίζουν τον αγώνα των προγόνων μας αλλά και την αγωνία τους να να διατηρήσουν την εθνο-πολιτιστική τους ταυτότητα μέσα στους αιώνας σάς τιμά ως σώμα αλλά και τον καθένα από εσάς.

Ιδιαίτερα ευγενής και πατριωτική αναδεικνύεται η πρωτοβουλία σας να ιδρύσετε Εκθετήρια του Μακεδονικού Αγώνα τόσο στις Πέτρες Αμυνταίου, όσο και στον Άγιο Αθανάσιο Δοξάτου. Με την επισκεψιμότητα των Εκθετηρίων, τη διοργάνωση παμμακεδονικών μαθητικών διαγωνισμών, και την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων τη συγκεκριμένη γνώση των εκθετηρίων την προάγετε και την καλλιεργείτε μέσα από την εκπαίδευση και την μεταβάλλεται σε τεκμήρια αληθινής παιδείας».

Σημειώνεται ότι η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος Αυστραλίας εκτός από το εκθετήριο του Μακεδονικού Αγώνα στις Πέτρες Αμυνταίου έχει προτείνει τη θέσπιση Ημέρας Γενοκτονίας των Μακεδόνων.