Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΜΕ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ... Ερντογάν: «Την έχω «γραμμένη» την Δύση & τις απειλές της - Μόνο στον Αλλάχ θα σκύψω»

Πριν λίγο ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε σε νέα απαξίωση της Δύσης και της Ε.Ε. σε σχέση με την ανατολική Μεσόγειο ενώ έστειλε το σεισμογραφικό σ...


Πριν λίγο ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε σε νέα απαξίωση της Δύσης και της Ε.Ε. σε σχέση με την ανατολική Μεσόγειο ενώ έστειλε το σεισμογραφικό σκάφος της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου "Barbaros Hayredin Pasa" στην κυπριακή ΑΟΖ για παράνομες έρευνες σε αδειοδοτημένα τεμάχια στην κοινοπραξία εταιρειών ENI, TOTAL και KOGAS




«H Δύση απειλεί, αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε από απειλές.

Εμείς προστατεύουμε και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας εδώ (στην ανατ. Μεσόγειο) μέχρι τέλους», δήλωσε από το Άρτβιν της Μαύρης Θάλασσας, όπου περιοδεύει.

«Μην ανησυχείτε καθόλου. Εμείς μέχρι σήμερα δεν σκύψαμε το κεφάλι μας σε υπηρέτες. Μόνο μπροστά στο Αλλάχ μας θα σκύψουμε. Πουθενά αλλού!», διατράνωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος επικρίνοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την «απουσία» της Τουρκίας από τα τεκταινόμενα της ανατ. Μεσογείου, χαρακτήρισε «αχάριστο» τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και στη συνέχεια ανέφερε ότι η Δύση απειλεί την Τουρκία.

«Λέει ότι στην ανατ. Μεσόγειο είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αγγλία, το Κατάρ αλλά όχι η Τουρκία. Ποια χώρα; Η Τουρκία δεν είναι, λέει… Τι αχάριστος! Δεν βλέπεις το Yavuz μας εκεί, δεν βλέπεις το Μπαρμπαρός;

Δεν βλέπεις τη γιγάντια σημαία μας στα δύο γεωτρύπανα και στα δύο ερευνητικά πλοία; Δεν βλέπεις τις φρεγάτες μας δίπλα τους; Είμαστε εκεί με τα αεροπλάνα μας, με όλα…», τόνισε.

Το Βarbaros «σαρώνει» «οικόπεδα» της ENI & TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ

Όπως φαίνεται στον σχετικό χάρτη από την ιστοσελίδα παρατήρησης της ναυσιπλοίας Marine Traffic το τουρκικό σκάφος πλέει νότια, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού και έχει δηλώσει ότι ποντίζει καλώδια σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων.

Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, η τουρκική εταιρεία πετρελαίου εξέδωσε παράνομη οδηγία προς ναυτιλομένους και ανακοίνωσε νέα κάθοδο του σεισμογραφικού σκάφους Barbaros στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στα τεμάχια 2,3 και 9. Τα εν λόγω τεμάχια ανήκουν σήμερα στην κοινοπραξία της ιταλικής και γαλλικής εταιρείας ΕΝΙ και ΤΟΤΑL, σε συνεργασία με την κορεατική ΚΟGAS.

Σύμφωνα με την παράνομη Navtex, το σεισμογραφικό σκάφος θα παραμείνει σε κυπριακά νερά από τις 25 Αυγούστου 2019 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, συνοδευόμενο από τα υποστηρικτικά πλοία M/V TANUX-1 και R/V APOLLO MOON.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία εξέδωσε επίσης Navtex με την οποία απαιτεί από το τουρκικό σκάφος να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειες. Επισημαίνει δε ότι η έκδοση της παράνομης οδηγίας από τον σταθμό της Αττάλειας, συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποτελεί ποινικό αδίκημα.