Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ.... Εκτάκτως στη Σμύρνη ο Ακάρ: Επιθεώρησε την Στρατιά Αιγαίου

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟΣ" ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ "ΠΡΩΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ" ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ...



ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟΣ" ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ "ΠΡΩΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ" ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ...

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα από την πλευρά της Τουρκίας. Αιγαίο και Α. Μεσόγειος βρίσκονται στομ στόχαστρο του Ερντογάν και πλέον τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο.




Βέβαια δεν χρειάζεται φόβος. Εάν οι Τούρκοι κάνουν το λάθος, τότε η απάντηση των Ελληνικών ΕΔ θα είναι ισοπεδωτική.

Πριν από λίγο, ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ. Ακάρ, πραγματοποίησε μαζί με τον Nαύαρχο Adnan Ozbal επιθεώρηση στην περίφημη Στρατιά του Αιγαίου με έδρα την Σμύρνη.

Η επίσκεψη δεν είναι τυχαία, αλλά έχει πολλούς συμβολισμούς. Αιχμή του δόρατος της τουρκικής επιθετικότητας και επεκτατικότητας στο Αιγαίο είναι η περίφημη Στρατιά του Αιγαίου με έδρα την Σμύρνη.

Η στρατιά του Αιγαίου ήταν από τη αρχή της ίδρυσης της σταθερά προσανατολισμένη προς τα νησιά του Αιγαίου, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί σημαντικά με μεγάλο αριθμό αποβατικών σκαφών, γεγονός που αποδεικνύει και τον επιθετικό της χαρακτήρα σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι έγινε για την άμυνα της Μικράς Ασίας.

Σήμερα η Στρατιά του Αιγαίου έχει εξελιχτεί σε ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά σώματα της Τουρκίας. Εκτός από τον αποβατικό στόλο περιλαμβάνει την 57η ταξιαρχία πυροβολικού με έδρα το προάστιο Μπουρνόβα στην Σμύρνη, την 19η ταξιαρχία πεζικού με έδρα το Αδραμύττιο, απέναντι από την Λέσβο, την 11η ταξιαρχία μηχανοκινήτου πεζικού με έδρα το Ντενιζλί, νοτιοανατολικά της Σμύρνης, την 3η εκπαιδευτική ταξιαρχία πεζικού με έδρα την Αττάλεια και την πρώτη εκπαιδευτική ταξιαρχία πεζικού με έδρα την Μαγνησία, βόρεια της Σμύρνης.

Παράλληλα στην δικαιοδοσία του επιτελείου Ναυτικού περιλαμβάνεται η διεύθυνση αποβατικού στόλου με έδρα την Φώκαια και την Σμύρνη, μια ταξιαρχία κομάντος του ναυτικού με έδρα την Φώκαια και την Σμύρνη, το αρχηγείο στόλου στον ναύσταθμο του Ακσάζ (απέναντι από τα Ίμια) και το αρχηγείο υποστήριξης αμφίβιων επιχειρήσεων με έδρα επίσης την Σμύρνη. Από όλα αυτά τα στοιχεία φαίνεται καθαρά ο επιθετικός χαρακτήρας της στρατιάς του Αιγαίου, απέναντι ακριβώς από τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η συγκέντρωση των δυνάμεων αυτών συνέπεσε χρονικά με την προαναγγελία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, για την αποστολή ενός ακόμη σκάφους του «Oruc Reis» στην ανατολική Μεσόγειο, όπως γράφει η «Realnews».