Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κραυγή απόγνωσης από Καρκινοπαθή σύζυγο στρατιωτικού η οποία ζητά την παρέμβαση του ΑΓΕΣ

Την παρέμβαση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, ζητά σύζυγος στρατιωτικού, προκειμένου να εξετάσει το ΓΕΣ, το πρόβλημα που...



Την παρέμβαση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, ζητά σύζυγος στρατιωτικού, προκειμένου να εξετάσει το ΓΕΣ, το πρόβλημα που η οικογένεια αντιμετωπίζει.

Ακολουθεί η επιστολή που εστάλη στο kranosgr:




Είμαι σύζυγος στρατιωτικου κι ατομο με ειδικες αναγκες. Μένουμε σε ΣΟΑ (στρατιωτικές οικιες) στον 2ο όροφο χωρίς ασανσέρ εδώ και 3 χρόνια. Από την στιγμή που αρρώστησα ξανά με μεταστατικο καρκινο μαστου σε πνευμονα και κοκαλλα δικαιούμαι βάσει νόμου να στεγαστω για 5 χρόνια κατ' εξαίρεση.

Κάναμε όλα τα απαραίτητα χαρτιά και περιμέναμε την απάντηση στο αίτημα για παράταση της στέγασης. Το αποτέλεσμα??? Αποστέγαση βάσει ερμηνευτικής διαταγής του ΓΕΣ που αναιρεί τον νόμο κατά το δοκούν.

Αυγουστο μηνα λοιπον αναγκαστικη μετακομιση σε άτομο με καρκίνο και 80% αναπηρία.
Η ερμηνευτική διαταγή του ΓΕΣ θεωρεί ότι μπορούμε να κάνουμε χρήση ειτε του αμεταθετου είτε την κατ' εξαίρεση στέγαση αλλά όχι και τα δύο ταυτόχρονα. Δηλαδή αν θέλω να στεγαστω πρέπει να πάρουμε μετάθεση αφήνοντας πίσω τους γιατρούς που με παρακολουθούν εδώ και δέκα χρόνια και τον τελευταίο καιρό με βλέπουν δύο φορές το μήνα.

Αυτή η υποχρέωση της επιλογής μεταξύ αμεταθετου και στέγασης δεν υπάρχει για τριτεκνους κλπ. Αυτοί μπορεί να έχουν ταυτόχρονα και αμεταθετο και στέγαση και ΚΑΑΥ αλλά όχι οικογένειες με αναπηρία 80%. Το μονο που ζητω ειναι 2 χρονια ακομα στεγαση, όπως προβλέπει ο νομος, σε ενα σπιτι που να μη χρειαζεται να με παιρνει ο αντρας μου σχεδον στα χερια του για να ανεβω. Γιατι είναι τόσο δύσκολη η μέριμνα προσωπικού?

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Τα στοιχεία της αναγνώστριας είναι στη διάθεση του ιστολογίου για τον ΑΓΕΣ

Του Ηλία Προύφα - https://kranosgr.blogspot.com