Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ ζήτησε συγνώμη που αποκάλεσε «βορειομακεδόνα» τον Ζάεφ κι απο εδώ και πέρα θα τον λέει ΣΚΕΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΑ»

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΣΛΑΒΙΜΣΟΥ ΜΕ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ... Την βαθιά του συγνώμη εξέφρασε ο Βούλγαρος...


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΣΛΑΒΙΜΣΟΥ ΜΕ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...

Την βαθιά του συγνώμη εξέφρασε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, σήμερα στα Σκόπια, που αποκάλεσε πρόσφατα τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ως ‘βορειομακεδόνα’, τονίζοντας ότι ήταν ένα ακούσιο λάθος του.




Οι όροι ‘βορειομακεδόνας’ όπως και ‘σλαβομακεδόνας’ θεωρούνται προσβλητικοί για τους Σκοπιανούς, αφού οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους ως ‘Μακεδόνες’, όπως εξάλλου και η Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, αναφέρει με σαφήνεια.

«Είμαστε παράδειγμα για τα Βαλκάνια στη Δυτική Ευρώπη, άλλωστε δεν θα ήταν δυνατή η συμφωνία με την Ελλάδα, εάν δεν είχε επιτευχθεί η συμφωνία με τη Βουλγαρία», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό.

«Συμφωνήσαμε και ήδη γιορτάζουμε μαζί τους ανθρώπους και τα γεγονότα της κοινής ιστορίας των χωρών και των λαών μας. Αποφασίσαμε για τέσσερα ιστορικά στοιχεία που θα γιορτάζονται από κοινού και υποσχεθήκαμε να βρούμε μια λύση για την ιστορική προσωπικότητα του ήρωα Γκότσε Ντέλτσεφ ο οποίος συνδέει τους δύο λαούς μας. Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και η Βουλγαρία θα συνεχίσουν να τον τιμούν μέσα από τη γλώσσα της αμοιβαίας κατανόησης», είπε ο Ζάεφ.

Μετά τη συνάντηση στο κυβερνητικό μέγαρο οι δύο πρωθυπουργοί μετέβησαν στον τάφο του Γκότσε Ντέλτσεφ, όπου κατέθεσαν στεφάνια. Ο Μπορίσοφ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι. Το απόγευμα μετέβη στο ανακαινισμένο μνημείο του Βούλγαρου συνταγματάρχη Κωνσταντίν Καβαρναλίεφ στη Δοϊράνη.

The Hellenic Information Team