Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ... Ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Ισλαμιστών μισθοφόρων της Τουρκίας στην τουρκοκρατούμενη κουρδική Εφρίν

Το πρωί της Δευτέρας ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών ισλαμιστών μισθοφόρων της Τουρκίας στο κέντρο της τουρκοκρατούμενης κο...


Το πρωί της Δευτέρας ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών ισλαμιστών μισθοφόρων της Τουρκίας στο κέντρο της τουρκοκρατούμενης κουρδικής πόλης Εφρίν (Αφρίν) στη βορειοδυτική Συρία.




Όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, η λεγόμενη στρατονομία της τουρκικής κατοχής συνέλαβε μια ομάδα μισθοφόρων που πρόσφατα εντάχθηκαν στην οργάνωση Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια στη συνοικία Αλ Ασραφίε της Εφρίν.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, η ίδια στρατονομία απέκλεισε τους δρόμους που οδηγούν από το κέντρο της Εφρίν προς την περιοχή που έπεφταν πυροβολισμοί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μισθοφόροι της Τουρκίας αποφασίζουν να λύσουν με τα όπλα τις διαφορές τους.

Η Τουρκία, με τα χρήματα του Κατάρ, συντηρεί, εκπαιδεύει και υποστηρίζει αυτές τις ισλαμικές συμμορίες, που τελούν υπό τουρκική διοίκηση και παριστάνουν τους «μετριοπαθείς αντάρτες», ενώ στην πραγματικότητα στη συντριπτική τους πλειονότητα τα μέλη τους προέρχονται από πρώην τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στην κεντρική εικόνα, ισλαμιστές μισθοφόροι της Τουρκίας περιπολούν στην πόλη της Εφρίν.