Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόρτο Χέλι: Είχαν πιει οι Γάλλοι που σκότωσαν τα δύο αδέρφια με το ταχύπλοο; - Πήγαιναν με 70χλμ/ώρα (βίντεο)

Μετά τον Αλβανό που σκότωσε με το αυτοκίνητό του έναν 15χρονο, φαίνεται πως και οι Γάλλοι που σκότωσαν με το φουσκωτό τους 2 αδέρφια σ...



Μετά τον Αλβανό που σκότωσε με το αυτοκίνητό του έναν 15χρονο, φαίνεται πως και οι Γάλλοι που σκότωσαν με το φουσκωτό τους 2 αδέρφια στις Σπέτσες ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί τουρίστες διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και το βράδυ της Παρασκευής είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες.




Στην σπετσιώτικη ταβέρνα, οι έξι ενήλικες είχαν καταναλώσει τουλάχιστον δύο μπουκάλια κρασί. Σύμφωνα με το Λιμενικό οι Γάλλοι που επέβαιναν στο 12μετρο ταχύπλοο είχαν πιει ένα μπουκάλι κρασί και ένα καραφάκι ούζο.

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι χειρίστρια του φουσκωτού ήταν μία γυναίκα αλλά η ίδια το αρνήθηκε. Έπειτα από αλκοτεστ η γυναίκα βρέθηκε λίγο πιο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο

«Δεν εξαφανίστηκα, τους βοήθησα» ισχυρίζεται ο χειριστής του μοιραίου σκάφους που συγκρούστηκε χθες βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα.

Ο Γάλλος χειριστής του σκάφους μέσω του συνηγόρου υποστήριξε συγκεκριμένα ότι δεν εξαφανίστηκε μετά το συμβάν στο Πόρτο Χέλι και ότι βοήθησε προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Επισήμανε μάλιστα ότι έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα που είχαν χτυπηθεί.

Εκεί ο ίδιος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος του, τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο 44χρονος χειριστής που παρουσιάστηκε το πρωί στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι συνελήφθη και στη συνέχεια σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ακόμη υποβλήθηκε σε αιματοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Τα αίτια της σύγκρουσης των δύο σκαφών δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί ενώ ο θαλάσσιος χώρος όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν ελέγχθηκε από δύτες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου.

Το καρνάγιο όπου έχουν εναποθέσει οι Αρχές το φουσκωτό τουριστικό και το αλιευτικό που συγκρούστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Πόρτο Χέλι βρέθηκε το OPEN TV, καταγράφοντας αποκλειστικές εικόνες από τα διαλυμένα σκάφη.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, το αλιευτικό σκάφος έχει κυριολεκτικά κοπεί στη μέση, καθώς το εμβόλισε το τουριστικό ταχύπλοο με ταχύτητα άνω των 70 χιλ./ώρα, όπως αναφέρει το Λιμενικό.


Όπως έγινε γνωστό, αυτό ήταν το παρθενικό ταξίδι του θηριώδους τουριστικού σκάφους που τελικά αποδείχτηκε και μοιραίο Το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θέση Κοιλάδα, ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι (350 μέτρα από την ακτή).




Πριν το δυστύχημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το ταχύπλοο φέρεται να είχε παρενοχλήσει και πλοίο της γραμμής. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες είχε πλησιάσει επικίνδυνα το πλοιάριο της γραμμής που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Κόστα - Σπέτσες, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Το φουσκωτό, στο οποίο, επέβαιναν 11 Γάλλοι (έξι ενήλικες, πέντε παιδιά) πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες ηλικίας 70 και 60 ετών και μια γυναίκα 60 ετών σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τα τρία άτομα που επέβαιναν στο βαρκάκι ήταν αδέρφια και μάλιστα ο ένας νεκρός με την 60χρονη γυναίκα που «χαροπαλεύει» είναι δίδυμοι. Τα τρία αδέλφια διαμένουν στην Παλλήνη Αττικής.



Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν επίσης στον ΣΚΑΪ ότι τις προηγούμενες ημέρες το φουσκωτό που οδηγούσε ο Γάλλος επιχειρηματίας έκανε πολλούς επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις ακτές.

Υπενθυμίζεται ότι τρία αδέλφια, από τα οποία οι δύο άντρες ανασύρθηκαν νεκροί ενώ η 60χρονη γυναίκα, δίδυμη αδελφή του ενός, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή είναι ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής σύγκρουσης δύο σκαφών που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.