Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...!!! 59 φωτιές σε 24 ώρες! Επιχείρησαν σχεδόν 500 πυροσβέστες - Σε ύφεση τα μέτωπα σε Μαραθώνα και Ελαφόνησο

Δεν… προλάβαινε να «τρέχει» σε φωτιές η Πυροσβεστική. Μόνο μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 19:00 το από...


Δεν… προλάβαινε να «τρέχει» σε φωτιές η Πυροσβεστική. Μόνο μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασαν 59 (!) δασικές περιοχές κατά τις οποίες επιχείρησαν συνολικά: 459 πυροσβέστες, 204 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και επτά PZL. Βοήθησαν 16 υδροφόρες των Περιφερειών και των Ο.Τ.Α. ένα ελικόπτερο του στρατού καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.




Φωτιές… παντού παρά τις προειδοποιήσεις! Κάηκαν Μαραθώνας, Ελαφόνησος, Ζούμπερι

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, αναφέρει η Πυροσβεστική.

Πλέον, οι σημαντικότερες φωτιές είναι σε ύφεση και έχουν οριοθετηθεί. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία της Πυροσβεστικής καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η πιο δύσκολη μέρα αύριο

Αύριο προβλέπεται ότι θα είναι η δυσκολότερη μέρα, σε ό,τι αφορά τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς, αφού σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται κατάσταση συναγερμού σε περισσότερες περιοχές από ό,τι σήμερα, ενώ ακόμα πιο πολλές είναι οι περιοχές με κατηγορία κινδύνου 4.