Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Σαλβίνι «έσπασε» την συμμαχία με τα «5 Αστέρια» - Πρόωρες εκλογές στην Ιταλία - Πάει για απόλυτη πολιτική κυριαρχία

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος και ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι κάλεσε για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ότι...

Ο Μ.Σαλβίνι «έσπασε» την συμμαχία με τα «5 Αστέρια» - Πρόωρες εκλογές στην Ιταλία - Πάει για απόλυτη πολιτική κυριαρχία

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος και ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι κάλεσε για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται πλέον πλειοψηφία για τη στήριξη της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο Σαλβίνι, ο ίδιος ξεκαθάρισε στον ιταλό πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε ότι είναι πλέον αναγκαίο να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

O Σαλβίνι τόνισε πως η συμμαχία της Λέγκας με τα Πέντε Αστέρια έχει καταρρεύσει.




«Πρέπει να δώσουμε γρήγορα πίσω στους ψηφοφόρους την επιλογή» πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Ανέφερε πως το κοινοβούλιο μπορεί να ξεκινήσει την άλλη εβδομάδα τις αναγκαίες διαδικασίες.

Ετσι ή αλλιώς ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι είναι το πραγματικό αφεντικό στη Ρώμη. «Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Σαλβίνι ήταν ο μεγάλος νικητής στις ευρωπαϊκές εκλογές. Ο ένας στους τρεις Ιταλούς ψήφισε υπέρ του κόμματός του, της Λέγκα. Ο Σαλβίνι είναι σήμερα ο de facto πρωθυπουργός της Ιταλίας, το πραγματικό πολιτικό αφεντικό στην Ιταλία. Ηταν και πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά τώρα θα πρέπει όλοι –και στις Βρυξέλλες –να τον πάρουν πολύ πιο σοβαρά. Διαφορετικά θα ενισχυθεί κι άλλο», έγραφε η γερμανική Suddeutsche Zeitung μετά τον θρίαμβό του στις ευρωεκλογές.Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, οι κυβερνητικοί εταίροι του Σαλβίνι, εξαφανίζονται με γρήγορους ρυθμούς.

Ο παλιός διπολισμός επέστρεψε: Δεξιά εναντίον Αριστεράς, ο Σαλβίνι εναντίον των κεντροαριστερών που χρεοκόπησαν την Ιταλία, οι εθνικιστές εναντίον των οπαδών των Βρυξελλών, αυτός είναι ο πραγματικός αγώνας.

Τη βραδιά της εκλογικής του νίκης στις ευρωεκλογές ο Ιταλός ηγέτης έδειξε τις προθέσεις του για τους επόμενους μήνες: Θα ζητούσε εκλογές.
Με σύνθημα: «Η Ιταλία εναντίον όλων. Ενάντια στην ΕΕ. Ενάντια στους δικτάτορες της λιτότητας, τους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους», σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung. Ο Σαλβίνι θα ισχυριστεί σε όλους τους τόνους ότι οι ξένες δυνάμεις έχουν επιδιώξει να παρεμποδίσουν, να βλάψουν και να επιβραδύνουν την Ιταλία, που θέλει να χαλαρώσει τη λιτότητα, να βελτιώσει τις συντάξεις και να μειώσει τους φόρους με ένα «δημοσιονομικό σοκ» 30 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τον Μ.Σαλβίνι. Η Αριστερά δεν μπορεί ακόμη να συνέλθει από την συντριβή της στις κοινοβουλευτικές εκλογές του περασμένου έτους.

Και έτσι ο Μ.Σαλβίνι αποκτά πλήρη πολιτική κυριαρχία!