Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σφαγή στην τουρκία... 5.341 τραυματίες μόνο κατά την πρώτη μέρα του Κουρμπάν Μπαϊράμ

Κατά την πρώτη μέρα (11-8-2019) του Κουρμπάν Μπαϊράμ τραυματίστηκαν στην Τουρκία 5.341 άτομα προκαλώντας συμφόρηση στα επείγοντα των νοσ...


Κατά την πρώτη μέρα (11-8-2019) του Κουρμπάν Μπαϊράμ τραυματίστηκαν στην Τουρκία 5.341 άτομα προκαλώντας συμφόρηση στα επείγοντα των νοσοκομείων όλης της χώρας.Οι τουρκικές εφημερίδες κάνουν λόγο για απολογισμό ατζαμή των χασάπηδων που προσπαθούσαν να σφάξουν κουρμπάνια.




Το Κουρμπάν Μπαϊράμ είναι ένα θρησκευτικό φεστιβάλ που γιορτάζεται από τους Μουσουλμάνους, παγκοσμίως, ως εορτασμός της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει τον γιό του Ισμαήλ για τον Αλάχ.

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ διαρκεί τρεις μέρες και μετά από μία σύντομη προσευχή και ένα κήρυγμα θυσιάζονται ζώα (βόδια , αρνιά και πρόβατα) που έχουν ευλογηθεί από τον Χότζα.

Το ζώο που θυσιάζεται χωρίζεται στα τρία και ένα μέρος προορίζεται για τους φτωχούς , το άλλο για τους συγγενείς και το άλλο μένει στο σπίτι.

Όπως όμως αποκαλύπτουν τα τουρκικά μέσα οι Τούρκοι χασάπηδες κόντεψαν να θυσιαστούν οι ίδιοι και κατέληξαν στο νοσοκομεία.

Να σημειωθεί ότι μόνο στην Κωνσταντινούπολη τραυματίστηκαν 791 άτομα ( 21 άτομα τραυματίστηκαν βαριά και εγχειρίστηκαν) από μαχαίρι μπαλτά και κλωτσιά ζώου !