Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο συριακός στρατός σφυροκοπά τζιχαντιστές μόλις 500 μέτρα απόσταση από τουρκικό οχυρό

Η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τζιχαντιστές μισθοφόρους των Τούρκων που έχουν καταφύγει κοντά σε παράνομη στρατιωτική βάση (φυλάκι...


Η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τζιχαντιστές μισθοφόρους των Τούρκων που έχουν καταφύγει κοντά σε παράνομη στρατιωτική βάση (φυλάκιο – παρατηρητήριο) στη βορειοδυτική Συρία.

Τουρκική στρατιωτική πηγή ανέφερε στο βρετανικό Reuter πως σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τζιχαντιστές σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το παράνομο τουρκικό παρατηρητήριο.




«Η σύγκρουση λαμβάνει χώρα πολύ κοντά και είναι σφοδρή.

»Συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών», δήλωσε η τουρκική πηγή.

Δεν ήταν αμέσως σαφές αν η τουρκική θέση ήταν ο στόχος, όμως η πηγή είπε πως δεν επλήγησαν Τούρκοι στρατιώτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν σε βήματα για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία και την «εξομάλυνση» της κατάστασης εκεί.

Ο Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχαν συνομιλίες στη Μόσχα αφού δυνάμεις του συριακού στρατού περικύκλωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα άλλο τουρκικό οχυρό κοντά στην πόλη Μόρεκ.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, υποστηριζόμενος από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία, κέρδισε έδαφος αυτόν τον μήνα στη βορειοδυτική Συρία σε βάρος των εξεγερμένων.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα, σύμμαχο του Άσαντ, και την Άγκυρα, η οποία υποστηρίζει μερικές ένοπλες ισλαμικές οργανώσεις, δεν κατάφεραν να βάλουν ένα τέλος στις μάχες στην Ιντλίμπ.

Η Τουρκία εγκατέστησε 12 παρατηρητήρια – φυλάκια (στην πραγματικότητα οχυρά) στην περιφέρεια της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τη Μόσχα και την Τεχεράνη που είχε συναφθεί πριν από δύο χρόνια.

Η Τουρκία όφειλε να λειτουργεί ως «ειρηνευτική δύναμη» και εγγυήτρια της εκεχειρίας και του αφοπλισμού των τζιχαντιστών.

Αντιθέτως, η Τουρκία λειτούργησε ως προστάτιδα δύναμη των τζιχαντιστών απέναντι στον συριακό στρατό.

Ντόπιοι ακτιβιστές, που παρακολουθούν τα πολεμικά αεροπλάνα στα εδάφη που ελέγχουν οι τρομοκράτες, δήλωσαν πως οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν θέσεις γύρω από την τουρκική στρατιωτική θέση στο χωριό Σερ Μαγάρ στις παρυφές των επαρχιών Χάμα και Ιντλίμπ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μια ιστοσελίδα που έχει την έδρα της στη Βρετανία, ανακοίνωσε πως σφοδρές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν και άλλα χωριά και κωμοπόλεις στην Ιντλίμπ.