Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε 48χρονος που βίασε και στραγγάλισε 19χρονη – Τα τελευταία λόγια του

Εκτελέστηκε στις ΗΠΑ ένας 48χρονος που είχε βιάσει και στραγγαλίσει μια 19χρονη φοιτήτρια το 2000. Πρόκειται για τη 12η εκτέλεση στις ΗΠ...


Εκτελέστηκε στις ΗΠΑ ένας 48χρονος που είχε βιάσει και στραγγαλίσει μια 19χρονη φοιτήτρια το 2000. Πρόκειται για τη 12η εκτέλεση στις ΗΠΑ από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο 48χρονος Λάρι Σουέρινγκεν ισχυριζόταν μέχρι τον θάνατό του ότι είναι αθώος.




Οι δικηγόροι του μάλιστα είχαν αναφέρει στη διάρκεια της δίκη του ότι το DNA που βρέθηκε στα νύχια του θύματος δεν ανήκε στον πελάτη τους.

Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε την Τετάρτη την αναστολή της εκτέλεσης του Σουέρινγκεν, η οποία είχε ήδη αναβληθεί πέντε φορές στο παρελθόν.

«Κύριε, συγχώρεσε τους διότι δεν γνωρίζουν τι κάνουν», ήταν τα τελευταία λόγια του Σουέρινγκεν, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle ο Σουέρινγκεν είχε σχέση με την κοπέλα, που εθεάθη μαζί του στις 8 Δεκεμβρίου 1998, την ημέρα της εξαφάνισής της.

Πολλές εβδομάδες αργότερα το άψυχο σώμα της Τρότερ εντοπίστηκε σε δάσος.

Ένα κομμάτι ενός κολάν βρέθηκε γύρω από τον λαιμό της, ενώ το υπόλοιπο ρούχο εντοπίστηκε στο σπίτι του Σουέρινγκεν.

Το Τέξας έχει εκτελέσει τους περισσότερους κρατούμενους σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πολιτεία από το 1976, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο επανέφερε τη θανατική ποινή αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

Τέσσερις άλλες αμερικανικές πολιτείες, όλες στον νότο, έχουν προχωρήσει σε εκτελέσεις το 2019: η Αλαμπάμα, η Τζόρτζια, η Φλόριντα και το Τενεσί.