Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Εμφύλιος» με... πολλά ρίχτερ ... «Σεισμό – Αποκάλυψη» στα Βαλκάνια τρέμουν οι Αλβανοί: Περιμένουν δόνηση 30 φορές ισχυρότερη από εκείνη στην Αθήνα

Σε κατάσταση ετοιμότητας κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας του ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, με αφορμή σενάρια που κάνουν λόγο για μεγάλο σεισ...


Σε κατάσταση ετοιμότητας κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας του ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, με αφορμή σενάρια που κάνουν λόγο για μεγάλο σεισμό στα Βαλκάνια, 30 φορές ισχυρότερο από εκείνον μεγέθους 5,3 ρίχτερ που χτύπησε πρόσφατα στην Αθήνα.

Μάλιστα ως επιχείρημα για να πείσει την κυβέρνησή του χρησιμοποιεί τις δηλώσεις του Ακη Τσελέντη, στον ΑΝΤ1 που είχε πει μεταξύ άλλων: «Έχουμε ένα θηρίο κοντά μας. Τις Αλκυονίδες. Κάποια στιγμή αυτές θα γρυλίσουν και τότε αλίμονό μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα σεισμό 30 φορές μεγαλύτερο, της τάξης των 6 Ρίχτερ. Κάποια στιγμή θα συμβεί. Λένε όλοι ότι η Αθήνα άντεξε. Δεν άντεξε. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ. Δηλαδή 30 φορές μεγαλύτερος».




Ωστοσο, οι προειδοποιήσεις Μέτα, έχουν προκαλέσει «εμφύλιο» στην Αλβανία μεταξύ του ιδίου και του πρωθυπουργού Εντι Ράμα.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα με επιστολή του στον Ράμα, κάλεσε την κυβέρνηση να προετοιμαστεί σχετικά με το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού στα Βαλκάνια, επισημαίνοντας ότι για το θέμα έχουν γράψει πολλά διεθνή, ευρωπαϊκά και ελληνικά ΜΜΕ.

«Έστειλα μια επίσημη επιστολή, διότι μου το υποδεικνύουν οι συνταγματικές και νομικές δεσμεύσεις μου. Δεν γνωρίζω τι δήλωσε ο Έλληνας σεισμολόγος, συνέχισε, αλλά μπορώ να σας αναφέρω ότι για το θέμα μίλησαν τουλάχιστον 45 ιστότοποι στην Ελλάδα και την Αλβανία», ανέφερε ο Πρόεδρος Μέτα σε συνέντευξη τύπου.

Πάντως, ο Πρωθυπουργός Εντι Ράμα δεν φάνηκε να ενστερνίζεται τους φόβους του Αλβανού Προέδρου, καθώς, του απάντησε ειρωνικά και διαμέσου άλλου θέματος.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν περιμένει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την κατεδάφιση του Εθνικού Θεάτρου, θέμα που αποτελεί μεγάλο σημείο αντιπαράθεσης στην Αλβανία, ο Ράμα απάντησε: «Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορεί να περιμένει και τους σεισμούς».