Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... Οι Αμερικανοί έστειλαν ακόμα 200 φορτηγά όπλα κι άλλο εξοπλισμό στους Κούρδους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν ένα ακόμα μεγάλο φορτίο όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικ...


Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν ένα ακόμα μεγάλο φορτίο όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τη συριακή ιστοσελίδα Muraselon.




Όπως δείχνει βίντεο που ανάρτησε η ιστοσελίδα, ένα κονβόι από 200 φορτηγά, που μετέφεραν όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα, εισήλθε στη βορειοανατολική Συρία από το Ιράκ και κατέληξε στην πόλη Καμισλί, που αποτελεί τη ντε φάκτο πρωτεύουσα των Κούρδων της Συρίας.

Σημειώνεται ότι το μεγάλο φορτίο οπλισμού παραδόθηκε στους Κούρδους λίγα 24ωρα μετά τις νέες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για εισβολή στη βόρεια Συρία, με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ να απαντά ότι θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια τέτοια «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση.

Μικρό μέρος της πόλης Καμισλί, συμπεριλαμβανομένου και του στρατιωτικού της αεροδρομίου, παραμένει υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.

Στις συνοικίες της Καμισλί που ελέγχονται από την κυβέρνηση δεν εισέρχονται οι Αμερικανοί σύμμαχοι των Κούρδων.

Η κεντρική εικόνα είναι από βίντεο που ανάρτησε η ιστοσελίδα Muraselon με τα φορτηγά που μεταφέρουν την αμερικανική βοήθεια στους Κούρδους.

Δείτε το βίντεο: