Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απίστευτη καταγγελία από Σερβικά ΜΜΕ...!!! 2.000.000 έδωσαν οι Σκοπιανοί σε Έλληνες πολιτικούς για να τους εξαγοράσουν

Το «μαύρο» χρήμα στα Βαλκάνια πάντα είχε ιδιαίτερη σημασία και έτσι η σερβική εφημερίδα BLIC (Μπλιτς), η οποία επικαλείται διπλωματικές πη...

Σερβικά ΜΜΕ: 2.000.000 έδωσαν οι Σκοπιανοί σε Έλληνες πολιτικούς για να τους εξαγοράσουν

Το «μαύρο» χρήμα στα Βαλκάνια πάντα είχε ιδιαίτερη σημασία και έτσι η σερβική εφημερίδα BLIC (Μπλιτς), η οποία επικαλείται διπλωματικές πηγές προχωράει σε μια αποκάλυψη που πρέπει να διερευνυθεί καθώς αναφέρει πως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι είναι στενοί συνεργάτες και έχουν συμφωνήσει να ελέγχουν από κοινού τις θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και να δημιουργήσουν μαύρα κονδύλια που θα χρησιμεύσουν για τη δωροδοκία πολιτικών.




Η BLIC είναι η μεγαλύτερη σερβική εφημερίδα και έχει ισχυρές διασυνδέσεις με την κυβέρνηση της χώρας και τις μυστικές υπηρεσίες. Το δημοσίευμά της αναπαρήχθη από το σύνολο των σερβικών ΜΜΕ.

Ο Ζάεφ και ο Χαραντινάι δεν είχαν σχέσεις μόνο ως πρωθυπουργοί, αλλά διατηρούν και προσωπικές σχέσεις.

Επιπλέον, τα αδέλφια τους τους, ο Βίτσε Ζάεφ και ο Νταούτ Χαραντινάι, έχουν επίσης συναντηθεί επανειλημμένως, σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή της Πρίστινα.

Το ζήτημα των σχέσεων Σκοπίων-Κοσόβου και των πρωθυπουργών Ζάεφ και Χαραντινάι έχει ανοίξει μετά την πρόσφατη σύλληψη του μέλους του UCK Τομόρ Μορίνα σε σκοπιανό έδαφος, με διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τη Σερβία, με βάση τις καταθέσεις 200 Σέρβων μαρτύρων εις βάρος του Χαραντινάι για εγκλήματα πολέμου.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 19 Ιουλίου 2019, ο Χαραντινάι παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία του Κοσόβου, αφού προσήχθη για να ανακριθεί από τον ειδικό ανακριτή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Ο Κοσοβάρος ηγέτης δήλωσε τότε ότι «δε θα μπορούσε να είναι πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου και συγχρόνως ύποπτος».

Όσο ο Χαραντινάι ήταν πρωθυπουργός πάντως, είχε συμφωνηθεί να δημιουργηθούν μαύροι πόροι για να δωροδοκηθούν πολιτικοί στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα, ώστε να περιοριστούν τα εμπόδια που τα Σκόπια αντιμετωπίζουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Αυτό είναι σημαντικό και για τους Αλβανούς που ελέγχουν μέρος της κυβέρνησης στα Σκόπια, αναφέρει μια πηγή της BLIC.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κάποια στιγμή οι διπλωματικές αρχές των Σκοπίων έλαβαν 2.000.000 ευρώ με τελικό προορισμό μεμονωμένους Έλληνες πολιτικούς, αποστολή των οποίων θα είναι να ενημερώσουν ολόκληρη την ΕΕ ότι δεν έχουν τίποτα εναντίον της εισόδου του κράτους των Σκοπίων στην ΕΕ.

Οι συμφωνίες που έκαναν ο Χαραντινάι και ο Ζάεβ δεν σχετίζονται μόνο με επιχειρήσεις, αλλά και με τους στρατιωτικούς σε Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο.

Συμφωνήθηκε αφενός να χρηματοδοτηθούν Σκοπιανοί αξιωματικοί αλβανικής εθνικότητος για να πάνε στο Κοσσυφοπέδιο και από την άλλη να εκπαιδευθούν αξιωματικοί του στρατού του Κοσσυφοπεδίου στην Ακαδημία των Σκοπίων. Κάποια από τα χρήματα έχουν διακινηθεί μέσω συγκεκριμένων επιχειρήσεων, γράφει η BLIC.