Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σπείρα ανηλίκων έκανε κλοπές στο κέντρο της Αθήνας - Μοναστηράκι - Καλλιθέα – Συνελήφθη 15χρονος

Μια ακόμη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε η Αστυνομία. Εξάρθρωσε σπείρα ανήλικων ληστών. Κλοπές και ληστείες στο κέντρ...

Σπείρα ανηλίκων έκανε κλοπές στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθη 15χρονος

Μια ακόμη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε η Αστυνομία. Εξάρθρωσε σπείρα ανήλικων ληστών.

Κλοπές και ληστείες στο κέντρο της Αθήνας διέπραττε μια συμμορία ανηλίκων η δράση της οποίας αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Δρούσε στο Μοναστηράκι και στην Καλλιθέα με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν ένα 15χρονο, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά έξι ατόμων (ενός ακόμα 15χρονου, ενός 16χρονου, δύο 17χρονων και ενός 18χρονου).




Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι, από αρχές του έτους είχαν συστήσει συμμορία και προέβαιναν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος άλλων ανηλίκων καθώς και κλοπών από καταστήματα και ΙΧ αυτοκίνητα.

Τα μέλη της συμμορίας προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα και με την απειλή μαχαιριού ή με τη χρήση βίας, αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα και διάφορα πολύτιμα αντικείμενα. Σε άλλες περιπτώσεις, παραβίαζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και έκλεβαν από το εσωτερικό τους τσάντες και διάφορα αντικείμενα. Παράλληλα έκαναν και κλοπές από καταστήματα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών, δύο περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα, τρεις κλοπές από αυτοκίνητα, καθώς και μία κλοπή μοτοσικλέτας

Να σημειωθεί πως ο 15χρονος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών για την ανεύρεση των δραστών, απογευματινές ώρες την περασμένη Πέμπτη (8.8.2019) στην πλατεία Μοναστηρακίου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι κάλεσαν ενισχύσεις από την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και τελικά τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.