Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ... Πορεία μνήμης Ισαάκ - Σολωμού πραγματοποιούν Κύπριοι μοτοσυκλετιστές

Θα συγκεντρωθούν σε όλες τις πόλεις και θα ανταμώσουν το Σάββατο 10 Αυγούστου στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας Με σύνθημα «Πατρίδα...


Θα συγκεντρωθούν σε όλες τις πόλεις και θα ανταμώσουν το Σάββατο 10 Αυγούστου στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας

Με σύνθημα «Πατρίδα μας η ιστορία μας – Δεν την πουλάμε» πραγματοποιείται φέτος η 23η πορεία μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, που διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού».




Σε γραπτή ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρεται ότι «οι μοτοσικλετιστές θα συγκεντρωθούν ξανά σε όλες τις πόλεις και θα ανταμώσουν το Σάββατο 10 Αυγούστου στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας. Θα συμμετάσχουν σε ένα συναπάντημα με τις οικογένειες και κάθε πολίτη που επιθυμεί να αισθανθεί το δράμα αυτού του τόπου, να αισθανθεί τα γεγονότα εκείνου του Αυγούστου, σε μια εκδήλωση μνήμης που αρμόζει στους δύο λεβέντες της γης της Αμμοχώστου, με γνώμονα πάντα την ιστορική συνέχεια, την ταυτότητα και τη συνείδηση» του κυπριακού λαού».

Οι μοτοσικλετιστές «θα διανυκτερεύσουν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, απέναντι από τη σκοτεινή και ταυτόχρονα ολόφωτη Αμμόχωστο, βαδίζοντες πάντα στον ίσιο δρόμο που μας πάει σε Μόρφου και Κερύνεια. Την Κυριακή 11 Αυγούστου θα προσκυνήσουν ξανά τα μνήματα των δύο παλληκαριών και θα υποσχεθούν ότι τα οδοφράγματα θα γκρεμιστούν και οι τουρκικές σημαίες θα πέσουν».