Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεφεύγει η κατάσταση στη Μόρια: Πάνω από 10.000 οι «πρόσφυγες» και λαθρομετανάστες...!

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του κέντρου υποδοχής Λέσβου επισημαίνουν πως εάν δεν δοθεί λύση σε εύλογο χρονικό διάστημα θα προχω...



Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του κέντρου υποδοχής Λέσβου επισημαίνουν πως εάν δεν δοθεί λύση σε εύλογο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις






Τρομακτικά ασφυκτική γίνεται η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, καθώς οι αυξημένες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο δίμηνο, Ιούλιο και Αύγουστο, (άγγιξαν τις 6.000 ήδη!), διαμορφώνει νέα απελπιστικά δεδομένα.

Ο αριθμός των φιλοξενούμενων ξεπερνά, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες των εργαζομένων, τις 10.000, σε ένα ΚΥΤ που είναι δυναμικότητας μόλις 3.000 ατόμων.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν έντονη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί, τη στιγμή που εκτός από το πρόβλημα του υπερπληθυσμού έχουν να αντιμετωπίσουν την υπολειτουργία του ιατρικού κλιμακίου, με αποτέλεσμα περίπου 6.000 μετανάστες να μην έχουν καταγραφεί ιατρικά.

Επίσης άλυτο πρόβλημα παραμένουν οι διερμηνείς, προκειμένου να υπάρξει η στοιχειώδης συνεννόηση με τους διαμένοντες πρόσφυγες.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι υπάρχει μειωμένη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. με συνέπεια να νιώθουν και ανασφάλεια.

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΚΥΤ Λέσβου επισημαίνουν πως εάν δεν δοθεί λύση σε εύλογο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.