Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα φέρετρα τους κάνουν δώρο οι Κούρδοι... Τουλάχιστον 10 Τούρκοι νεκροί & τραυματίες σε συγκρούσεις με το PKK

«Πέφτουν» τουρκικά κορμιά παντού στις περιοχές Συρίας και Ιράκ, καθώς η Άγκυρα εκτός της υποστήριξης των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία,...


«Πέφτουν» τουρκικά κορμιά παντού στις περιοχές Συρίας και Ιράκ, καθώς η Άγκυρα εκτός της υποστήριξης των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία, έχει ανοικτό και πλήρως ενεργό μέτωπο και στο Ιράκ και τις περιοχές του Κουρδιστάν, όπου οι συγκρούσεις με δυνάμεις του PKK γίνονται συχνότερες και εντονότερες.




Οι μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) την Κυριακή σκότωσαν και τραυμάτισαν τουλάχιστον 10 Τούρκους στρατιώτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην περιοχή του Κουρδιστάν, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η σύγκρουση έγινε στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της στρατιωτικής εκστρατείας της Άγκυρας, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο κατά μαχητών του ΡΚΚ που επιχειρούσαν στις δύσβατες ορεινές περιοχές της περιοχής.

Το τουρκικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Αναφέρθηκε επίσης ότι η περιοχή Sinat-Haftanin της επαρχίας Duhok ή Batifa θα είναι η θέση της τελευταίας φάσης, ενώ η πρώτη και η δεύτερη φάση πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Hakurk, βόρεια του Qandil, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του PKK.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο τουρκικός στρατός δήλωσε ότι τα πολεμικά αεροπλάνα του «εξουδετέρωσαν» εννέα μέλη του ΡΚΚ στις τελευταίες επιδρομές του στο εσωτερικό της γειτονικής περιφέρειας του Κουρδιστάν, όρος που οι Τούρκοι αξιωματούχοι συνήθως χρησιμοποιούν για να υποδείξουν ότι ένα άτομο έχει σκοτωθεί, ακινητοποιηθεί ή συλληφθεί.

Το PKK ασκεί μια δεκαετή εξέγερση κατά της Τουρκίας για τα κουρδικά δικαιώματα και την αυτονομία σε μια σύγκρουση η οποία έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 40.000 ανθρώπους και στις δύο πλευρές.

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στα βουνά Qandil και στις εκτεταμένες συνοριακές περιοχές θεωρούνται συνηθισμένοι πλέον, καθώς η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ του PKK και της Άγκυρας κατέρρευσε το 2015.

Κατά το παρελθόν έτος, η Τουρκία διενήργησε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον μαχητών του ΡΚΚ με έδρα την περιοχή του Κουρδιστάν με συνεχή κανονικότητα, διασχίζοντας την περιοχή έως και 20 χιλιόμετρα βαθιά σε ορισμένες περιοχές για να στοχεύσει ομάδες ανταρτών.