Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ηράκλειο: Ο ψαράς είδε στα δίχτυα του αυτό που φοβόταν – Ο μεγάλος λαγοκέφαλος που έπιασε – video

Ένας λαγοκέφαλος πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά στα Λινοπεράματα Ηρακλείου, μπροστά μάλιστα από τον γνωστό οικισμό που υπάρχει στην περιοχή. ...


Ένας λαγοκέφαλος πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά στα Λινοπεράματα Ηρακλείου, μπροστά μάλιστα από τον γνωστό οικισμό που υπάρχει στην περιοχή.




Το ψάρι, ιδιαιτέρως επικίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου, έχει κάνει περισσότερο από ποτέ αισθητή την παρουσία του στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι η κατανάλωση του συγκεκριμένου ψαριού απαγορεύεται καθώς κρύβει μεγάλους κινδύνους λόγω της τοξικότητάς του.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως το είδος που βρίσκεται στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα τοξικό και δεν είναι το ίδιο με αυτό που καταναλώνουν οι Ιάπωνες! Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στην περίπτωση κατανάλωσής του από τον άνθρωπο και δεν υπάρχει αντίδοτο στην τοξίνη (ΤΤΧ) που περιέχει. Η τοξίνη δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα.

Δεν έχουν όμως την ίδια άποψη ορισμένοι ψαράδες που ξεκίνησαν να τα τρώνε πριν γίνει ευρύτερα γνωστό το πόσο επικίνδυνο είναι! Εδώ και δέκα χρόνια και παρότι το κράτος έχει επίσημα απαγορεύσει τη βρώση του, ορισμένοι κάτοικοι στην Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο, το καταναλώνουν συστηματικά