Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ.. Άγκυρα: «Θα σκεφτούμε την πρόταση της Ρωσίας για αγορά Su-35»... ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΕΚΤΟΣ ΝΑΤΟ!

Άμεση είναι η απάντηση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στις ρωσικές προτάσεις για απόκτηση του Su-35 τώρα, μετά την αμερικανική άρνηση...

Άγκυρα: «Θα σκεφτούμε την πρόταση της Ρωσίας για αγορά Su-35» - Ετοιμάζεται η Τουρκία για έξοδο από το ΝΑΤΟ;

Άμεση είναι η απάντηση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στις ρωσικές προτάσεις για απόκτηση του Su-35 τώρα, μετά την αμερικανική άρνηση να δοθούν στην Άγκυρα τα F-35 με την προοπτική αργότερα να αγοραστούν και τα υπεμαχητικά Su-57.

"Ακόμα είναι νωρίς να μιλήσουμε για την απόκτηση των ρωσικών μαχητικών Su-35. Ο πρόεδρός μας θα σκεφτεί σοβαρά αυτό το ζήτημα και θα προβεί σε δηλώσεις» είπε στρατιωτική πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον Ερντογάν στο ρωσικό δίκτυο Sputnik.




Σημειώνεται ότι χθες γράφαμε πως οι Ρώσοι «Θεωρούν δεδομένο πως η Τουρκία θα προχωρήσει σίγουρα στην αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος Pantsir και μαχητικών αεροσκαφών. Στο τραπέζι ρίχνουν τα Su-27/30 μέχρι Su-35S και Su-57!

H αιτιολογία τους είναι προφανής: Η Τουρκία θα χρειαστεί συμπαραγωγό χώρα για τους κινητήρες μαχητικών και ελικοπτέρων Τ-129 ΑΤΑΚ και στο πλαίσιο των αμερικανικών κυρώσεων μπορεί να βρει συνέταιρο κοιτώντας μόνο προς Μόσχα και Πεκίνο!

Ηδη, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αυτό ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιουρι Μπορίσοφ αναφέρει δημοσίευμα της Cumhuriyet.

Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας πως ως φωτογραφία εμφανίζονται ρωσικά Sukhoi Su-30, ο Ρώσος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Γιατί να μην είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Αυτό (μεταφορά κομματιών των S-400 στην Τουρκία) είναι ένα παράδειγμα για το πως είναι κάτι τέτοιο εφικτό από πλευράς μας».

Στο τελευταίο και πιο σκληρό επίπεδο κυρώσεων, ο Ρ.Τ.Ερντογάν φαίνεται διατεθειμένος να κλείσει τα Στενά στα αμερικανικά πλοία και να τους αποκλείσει από την Μαύρη Θάλασσα.

Αν και φαινομενικά αυτό δείχνει πολύ δύσκολο έως αδύνατο, τονίζουν πως η Ουκρανία έχει ήδη διαμαρτυρηθεί για την μη τήρηση της Συνθήκης του Μοντρέ με υπαιτιότητα της Αγκυρας για τα "μάτια" της Μόσχας.

Η ανακοίνωση των τουρκικών αντιμέτρων θα γίνει αμέσως μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών κυρώσεων, ίσως δηλαδή και την ίδια μέρα για να δοθεί από την Αγκυρα άμεση απάντηση.».

Σήμερα «την ετοιμότητα της Ρωσίας να εξετάσει την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών Su-35 στην Τουρκία», εξέφρασε ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας Rostec.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού αμυντικού φορέα Rostec, Σεργκέι Κεμεζόφ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα μπορεί να συνάψει συμφωνία με την Άγκυρα για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών Su-35.

«Εάν οι Τούρκοι συνάδελφοί μας εκφράσουν την επιθυμία, είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-35», δήλωσε ο Κεμεζόφ.