Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιράν: Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο με το δεξαμενόπλοιο Stena Impero

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim από το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από το υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο Stena Imper...


Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim από το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από το υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο Stena Impero που κατασχέθηκε χθες (19.07.2019).





Στο βίντεο διακρίνεται το δεξαμενόπλοιο που έχει κατασχέσει το Ιράν να είναι αγκυροβολημένο στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.Ένας αξιωματούχος των λιμενικών αρχών του Ιράν είχε νωρίτερα σήμερα δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο οδηγήθηκε στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς από τους Φρουρούς της Επανάστασης για την διεξαγωγή έρευνας, μετά την σύγκρουσή του με ένα ιρανικό αλιευτικό πλοίο κι αφού αγνόησε το σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει το ψαράδικο.

Κενό φορτίου το δεξαμενόπλοιο!
Στο μεταξύ κενό φορτίου αποδείχτηκε πως είναι το τάνκερ υπό βρετανική σημαία που κατάσχεσε το Ιράν, κάτι που σίγουρα… προκαλεί ερωτήματα. Τα 23 μέλη του πληρώματος του πλοίου που συνελήφθη από το Ιράν είναι ενδεχόμενο να καταθέσουν για τεχνικά ζητήματα, δήλωσε ο υπεύθυνος της λιμενικής αρχής Αλαχμοράντ Αφιφιπούρ.

«Αν κριθεί απαραίτητο και μετά από αίτημα των δικαστικών αρχών, το πλήρωμα ενδέχεται να καταθέσει για τεχνικά θέματα,” μετέδωσε το πρακτορείο ISNA επικαλούμενο τον Αφιφιπούρ.






Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, στο νότιο Ιράν. Η Τεχεράρη επίσημα αναφέρει πως το δεξαμενόπλοιο Stena Impero συγκρούστηκε με ιρανικό αλιευτικό, ενώ αγνόησε το σήμα κινδύνου που του είχε στείλει το ιρανικό σκάφος




Ο Αλλαχμοράντ Αφιφιπούρ, δήλωσε ότι το Stena Impero είχε «συγκρουστεί με αλιευτικό σκάφος κατά την πορεία του. Και σύμφωνα με τον νόμο, μετά το ατύχημα είναι απαραίτητο να διερευνηθούν τα αίτια».

«Η έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος άρχισε σήμερα (Σάββατο) από τους εμπειρογνώμονες» υπό την εποπτεία της Λιμενικής και Ναυτιλιακής Αρχής της επαρχίας Χορμοζγκάν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.