Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Αμυντική συμμαχία Μόσχας-Άγκυρας: «Θα κατασκευαστούν τμήματα των S-400 στην Τουρκία» – Ακολουθούν αγορές ελικοπτέρων & τανκ

Nέο σοκ αναμένει την Δύση, καθώς η Τουρκία είναι πλέον αποφασισμένη για όλα. Σύμφωνα με Ρωσικά και Τουρκικά ΜΜΕ, έχουν ήδη ξεκινήσει συ...



Nέο σοκ αναμένει την Δύση, καθώς η Τουρκία είναι πλέον αποφασισμένη για όλα. Σύμφωνα με Ρωσικά και Τουρκικά ΜΜΕ, έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις ώστε συγκεκριμένα τμήματα των S-400 να παραχθούν στην Τουρκία

Ο Σεργκέι Τσεμεζοφ-διευθυντής της κρατικής ρωσικής αμυντικής εταιρείας Rostec, δήλωσε πως “γίνονται συνομιλίες ώστε συγκεκριμένα τμήματα των S-400 να παραχθούν στην Τουρκία”




ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείo Anadolou, ο Τσεμεζοφ είπε πως Ρωσία και Τουρκία διεξάγουν διάφορα σχέδια και συνέχισε λέγοντας: “Μεεταξύ αυτών των σχεδίων είναι συστήματα εξελιγμένων αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Η Τουρκία ενδιαφέρεται επίσης για αντιαεροπορικά συστήματα με διαφορετικο βεληνεκές όπως και για αντιαρματικά συστήματα”.

Είναι σαφές πλέον πως η Άγκυρα έχει πάρει αποφάσεις. Η θέση της πλέον στη Δύση είναι σε κίνδυνο και όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει επιστροφή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε σημερινές δηλώσεις του αναφέρθηκε στο «καυτό ζήτημα» των S-400 στην Τουρκία και τις όποιες συνέπειες έχει προκαλέσει στις σχέσεις Ουάσινγκτον – Άγκυρας, αλλά και στο πλαίσιο του NATO και στη συνεργασία με τα άλλα κράτη-μέλη της Συμμαχίας.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο, δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω της αγοράς των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

Ειδικότερα, ο Τσαβούσογλου είπε ότι ο Τραμπ προσπαθεί να κρατήσει την υπόσχεσή του, ενώ άλλοι εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 είναι ενάντια στην απόφαση των ΗΠΑ για αποκλεισμό της Τουρκίας.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει συνοχή στη θέση των Αμερικανών περί επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία λόγω των S-400, αφού ο Πρόεδρος Τραμπ δεν θέλει να επιβάλλει κυρώσεις. Έπειτα ανέφερε ότι τα συστήματα αεράμυνας θα είναι επιχειρησιακά στις αρχές του 2020.

Αν οι ΗΠΑ υιοθετήσουν «επιθετική στάση» απέναντι στην Τουρκία, η Άγκυρα θα λάβει αντίμετρα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ είπε ότι στην περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν της παραδώσουν τα F35, τότε μέχρι η Τουρκία να παράξει τα δικά της μαχητικά αεροσκάφη μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της από άλλες πηγές. Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως του είπε να στηρίξει τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.