Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΑΝ... Μετά την προσεδάφιση των S-400... οι τούρκοι ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ τους από το ΝΑΤΟ...!!

«Προσεδαφίστηκαν» και οι τέσσερις συστοιχίες των τουρκικών πλέoν αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 σε αεροδρόμια στο εσωτερικό της χώρας, ενώ ...


«Προσεδαφίστηκαν» και οι τέσσερις συστοιχίες των τουρκικών πλέoν αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 σε αεροδρόμια στο εσωτερικό της χώρας, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία τοποθέτησης τους ανά την τουρκική επικράτεια απειλώντας (θεωρητικά) τόσο την Κύπρο όσο και το Αιγαίο αν και ομιλούμε για ένα σύστημα αναχαίτισης αεροσκαφών/πυραύλων.

Οι Τούρκοι όμως εδώ και τρεις ημέρες, ουσιαστικά πανηγυρίζουν μιλώντας για μια μεγάλη νίκη και ουσιαστική απελευθέρωση της χώρας από το ΝΑΤΟ.




Σε άρθρο της η ρωσική εφημερίδα Kommersant, παρουσιάζει τον Τούρκο πρόεδρο ως νικητή ενάντια στην επιρροή της Δύσης σε σχέση με την παράδοση τελικά των συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 παρά τις πιέσεις της Δύσης.

«Όλα τα τμήματα των συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 παραδόθηκαν στην Άγκυρα και έτσι ξεκίνησε η όλη διαδικασία η οποία είχε συμφωνηθεί εδώ και μήνες με τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αντιτάχθηκαν (λεκτικά μόνο όπως φαίνεται) έντονα στη σύναψη της συμφωνίας, αλλά οι δυτικές πιέσεις απέτυχαν να αποτρέψουν την αποστολή. Σύμφωνα με τον πολιτικό σχολιαστή Kommersant Dmitriy Drize, ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan κέρδισε μια τακτική νίκη επί της επιρροής της Δύσης.

Τονίζοντας την ύψιστη σημασία από την άποψη της πολιτικής συμφωνίας, ο Ρώσος ειδικός ανέφερε: «Οι ΗΠΑ και προσωπικά (Πρόεδρος των ΗΠΑ) Ν.Τραμπ προσπάθησαν να μπλοκάρουν την παράδοση των συστημάτων μέσω κυρώσεων, αλλά παρ ‘όλα αυτά, τα ρωσικά συστήματα «πάτησαν» στο τουρκικό έδαφος.

«Η παρουσία των S-400 στην Τουρκία, αποτελεί μια πολιτική νίκη για τον Ερντογάν» δηλώνει ο Ρώσος ειδικός, ενώ συνέχισε: «η Τουρκία έχει δύσκολες σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη πρόσφατα. Η Ουάσινγκτον συνεχώς πίεζε την Άγκυρα ενώ στηρίζει τους Κούρδους στη Συρία και αρνείται να εκδώσει τον Fetullah Gülen, τον οποίο η Άγκυρα βλέπει ως κύριο σχεδιαστή του πραξικοπήματος του 2016. Η Ευρώπη, ειδικά η Γερμανία, επιβάλλει διαρκώς τους δικούς της κανόνες.

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία προσφέρει πολύ καλά οπλικά συστήματα σε πολύ κερδοφόρες τιμές. Ο Ερντογάν, είναι βασικός παράγοντας στην περιοχής, ενώ από την άποψη της γεωγραφικής θέσης της Τουρκίας, οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η χώρα αυτή αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας», κατέληξε ο ίδιος.