Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

S-400 στην Τουρκία: Συνεχίζονται οι παραδόσεις – Θα περάσουν από το Αιγαίο

Συνεχίζεται κανονικά η παράδοση των ρωσικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία, καθώς πριν από λίγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ζων...


Συνεχίζεται κανονικά η παράδοση των ρωσικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία, καθώς πριν από λίγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ζωντανά πλάνα από την άφιξη ακόμα ενός ρωσικού αεροσκάφους που μεταφέρει εξοπλισμό και φορτία για τα συστήματα αεροπορικής άμυνας.




Ήδη από την Παρασκευή έχουν καταφτάσει στην Τουρκία οκτώ αεροσκάφη από την Ρωσία, στην τέταρτη μέρα παραδόσεων, την ίδια στιγμή που στις ΗΠΑ πληροφορίες αναφέρουν πως είναι έτοιμο πακέτο κυρώσεων κατά της Άγκυρας, με τον Ερντογάν να «ποντάρει» στον Τραμπ για την τελική μη επιβολή τους.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας με σημερινή ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό πως σήμερα προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Μούρτεντ στην ευρύτερη περιοχή της Άγκυρας, το όγδοο κατά σειρά αεροσκάφος της Ρωσίας, το οποίο μεταφέρει φορτία για τους πυραύλους S-400.

Λίγο αργότερα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πλάνα από την άφιξη του εν λόγω αεροσκάφους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του τουρκικού καναλιού TRT HABER, οι πύραυλοι θα «περάσουν» από το Αιγαίο με ειδικά πλοία.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παράδοση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία θα γίνει σε τρεις φάσεις, όπου η πρώτη και η δεύτερη φάση θα γίνει με αεροπορικά μέσα, ενώ η τρίτη φάση προβλέπει την μεταφορά των πυραύλων δια θαλάσσης λόγω ρίσκου για τα πιο ακριβά και ευαίσθητα κομμάτια.