Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βίντεο: Αυτοί είναι οι τουρκικοί S-400 - Κρεμλίνο: «Την Κυριακή με An-124 φτάνουν στην Τουρκία» - Με πλοίο τα υπόλοιπα

«Την Κυριακή 7 Ιουλίου, φτάνουν με μεταφορικά αεροσκάφη της ρωσικής Αεροπορίας τα πρώτα υποσυστήματα των S-400». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος...


«Την Κυριακή 7 Ιουλίου, φτάνουν με μεταφορικά αεροσκάφη της ρωσικής Αεροπορίας τα πρώτα υποσυστήματα των S-400». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov κατά την τακτική συνάντησή του με τους δημοσιογράφους.

Ο Peskov αφού πρώτα διαβεβαίωσε ότι οι πρώτες παραδόσεις μερών του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος προχωρούν κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι αυτές ξεκινούν αύριο:




«Μπορώ να επιβεβαιώσω από το Κρεμλίνο ότι η πρώτη μεταφορά των συστημάτων υλοποιείται κανονικά όπως είναι προγραμματισμένο για τις 7 Ιουλίου».

Όπως έγινε γνωστό δύο από τα βασικά υποσυστήματα των δύο πυροβολαρχιών του συστήματος S-400 Triumf θα φορτωθούν σε δύο μεταγωγικά αεροσκάφη An-124 την Κυριακή 7 Ιουλίου σε ρωσική αεροπορική βάση και θα μεταφερθούν στην Τουρκία.

Την ίδια ημέρα θα αποπλεύσει κι ένα πλοίο από τις ρωσικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας με τα βαρύτερα τμήματα, με κατεύθυνση τις ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι αναγκάστηκαν να αγοράσουν τους ρωσικούς πυραύλους λόγω της άρνησης των ΗΠΑ να μεταφέρουν στην τουρκική αμυντική βιομηχανία την τεχνογνωσία του συστήματος Patriot σε περίπτωση που η Άγκυρα επέλεγε το σύστημα.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές τα συστήματα θα αφιχθούν στην αεροπορική βάση Akinci της Άγκυρας όπου και ένα εξ αυτών θα αναπτυχτεί για την προστασία της τουρκικής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα το Haberturk είχε ανακοινώσει ότι η φόρτωση των συστημάτων θα ξεκινήσει την Κυριακή και ΄λοτρι αυτά θα φτάσουν την Δευτέρα, αλλά τώρα φαίνεται -και μετά τις δηλώσεις του Peskov- ότι θα γίνει τουλάχιστον μια ημέρα νωρίτερα.

Έτσι ο Eρντογάν δεν χρειάστηκε καν να εξαντλήσει τη διορία της 31ης Ιουλίου που τους είχαν θέσει οι ΗΠΑ για να αποφασίσει τι θα κάνει.

Τώρα το «μπαλάκι» μοιραία βρίσκεται στην Ουάσιγκτον η οποία θα πρέπει αυτή να αποφασίσει τώρα τι θα κάνει με την Τουρκία και τα F35

Βίντεο από τα τουρκικά S-400

Ένας Youtuber μπήκε μέσα σε ένα από τα οχήματα που μεταφέρουν το αντι-πυραυλικό σύστημα S-400 στη Τουρκία και έδειξε στην κάμερα με απλά λόγια πώς θα λειτουργεί το σύστημα.

«Τώρα, αγαπητοί φίλοι, γνωρίζετε ότι για αυτό το όχημα, για αυτό το όπλο οι ΗΠΑ θα μας επιβάλουν κυρώσεις.