Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ένας... Κόκκινος Πλανήτης επί της Γης: Εκεί όπου εκπαιδεύονται οι αστροναύτες της NASA

cnn.grΚάθε εβδομάδα, οι Raúl Martínez Morales και Amanda Mandry έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον… Κόκκινο Πλανήτη! Περίπου. Το ζευγά...


cnn.grΚάθε εβδομάδα, οι Raúl Martínez Morales και Amanda Mandry έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον… Κόκκινο Πλανήτη! Περίπου.
Το ζευγάρι των Martínez, πρώην αστροφυσικός και Mandry, λάτρης αστεριών, μία φορά την εβδομάδα παίρνουν τον εξοπλισμό τους, διασχίζουν μία «θάλασσα» στερεοποιημένης λάβας και φτάνουν στον πλανήτη Άρη... ή αλλιώς στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο εθνικό πάρκο Los Volcanes στη Λανθαρότε των Καναρίων Νήσων.




Μερικές φορές οι δύο «αστροναύτες» στήνουν τα εργαλεία τους μέσα σε έναν τεράστιο κρατήρα στον οποίο χωράει ένα ολόκληρο διαστημόπλοιο!

«Είχα ανέκαθεν εμμονή με τους πλανήτες και τον άλλο κόσμο, που ακόμη δεν γνωρίζουμε» δηλώνει στο BBC ο Morales.

«Ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, η Σελήνη - όλα με συναρπάζουν» συμπληρώνει.

Όλο το σκηνικό είναι άκρως ατμοσφαιρικό και θυμίζει τον Κόκκινο Πλανήτη.


Το «μαύρο νησί» όπως αποκαλείται, βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, 150 χλμ. από τις ακτές της Αφρικής και είναι ένα από τα επτά νησιά των Καναρίων νήσων, που αποτελούν αυτόνομη διοικητική περιοχή της Ισπανίας. Είναι ηφαιστειακό νησί και εκεί οφείλεται η ιδιαίτερη και απόκοσμη ομορφιά του.

«Πρακτικά μιλώντας, αυτό το τοπίο είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε διαστημικό τοπίο. Περιέργως, υπάρχουν σπηλιές εδώ που είναι ίδιες με εκείνες που βρέθηκαν στη Σελήνη και τον Άρη» αναφέρει η Amanda Mandry.